הקיץ כבר כמעט פה, ואחד הדברים שיותר מסמלים אותו היא הגלידה. אז נכון שקינוחים הם לא תמיד בריאים, אבל האם זה נכון גם לגבי הגלידה? ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא בתוכניתה וחשפה מדוע הקינוח הטעים טוב לבריאות שלנו.
עם ערכים תזונתיים כמו חלבון, סידן וסיבים: מותר ורצוי לשלב גלידה בתפריט
לא מה שחשבתם: מדוע כדאי לאכול סלט עם ביצה
"השבוע יצא מחקר מקיף ומעמיק שהכותרת שלו היא 'האם ייתכן שהסתירו מאיתנו את העובדה שגלידה זה בריא?'" סיפרה. ״הכותרת קצת מקוממת בעיני, כי כבר מלפני בערך 36 שנים כשהייתי בתואר ראשון לתזונה באוניברסיטה העברית, הסבירו שהשילוב שיש בגלידה בין השומן, לחלבון ולסוכר מעכב את ספיגת הסוכר ולכן גלידה מתאימה גם במקרים של סוכרת".
"בגלידה יש גם כמות גדולה יחסית של חלבון איכותי, של סידן. והיום כבר יודעים שאנרגיה משומן עדיפה בהשוואה לפחמימות", אמרה.
אז מה עם אחוז הסוכר הגבוה? "כאן זו כבר שאלה של כמות. כדור אחד של גלידה (בערך חצי כוס) זה אפשרי אפילו שלוש פעמים ביום, גם בדיאטות לירידה במשקל. אם בוחרים בגלידות דלות שומן וללא סוכר - אפשר להגדיל את הכמות ולאכול בערך פי 4 מזה".
יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
בהמשך, חשפה שישה דברים שכדאי לדעת על גלידה:
1. הגלידה משביעה לזמן ארוך: השילוב של החלבונים עם השומן והסוכרים בגלידה, גורם לכך שהסוכר נספג בקצב איטי אל הגוף. מה זה אומר? גם שהגלידה משביעה לזמן ארוך יותר בהשוואה לשוקולד או עוגיות למשל, וגם שהיא עדיפה מממתקים אחרים אם יש נטייה לסוכרת.
2. בגלידה חלבית יש חלבון כמו במוצרי חלב. מנת גלידה מכילה לפעמים יותר חלבון מאשר מעדן חלב ממוצע.
3. גלידה חלבית מכילה בדרך כלל כמות סידן גבוהה יותר מאשר בחלב. כל מי שמחפש מקורות לסידן בתפריט יכול בהחלט לספור גם את הגלידה.
4. גלידת יוגורט מכילה רק שני אחוזי שומן, ופחות מ־120 קלוריות בכוס. גלידה כזו עם תוספות של פירות מכל הסוגים יכולה להיות תחליף לארוחת ביניים בכל דיאטה.
5. גלידות סורבה אמנם מכילות אפס אחוז שומן, אבל יש בהן הרבה סוכר, ולכן הן לא דיאטטיות. מצד שני, יש בהן אחוז גבוה של פרי, סיבים תזונתיים, ורק צבעי מאכל טבעיים, אם בכלל.
6. יש גלידות דיאטטיות שמכילות סוכרלוז בלבד כממתיק, ולכן הן עדיפות מבחינה בריאותית. גלידות דיאט אחרות מכילות ממתיקים שנחשבים למזיקים לבריאות ולדעתי עדיפה גלידה שני אחוז עם סוכר בכמות קטנה יותר, מאשר גלידה עם ממתיקים מזיקים.