חסה היא ירק ירוק, מרשים ונפלא שמצליח להוסיף המון לסלטים ולשלל כריכים, והופך את הארוחות שלנו במהלך היום לטעימות ומזינות הרבה יותר. אז מה יש בחסה בהיבטי הערכים התזונתיים שלה? ד"ר מאיה רוזמן שיתפה בתוכניתה ב-103FM בפרטים על רזי הירק המרענן.
מתלבטים מה להכין לארוחת הערב? המתכון שאתם צריכים להכיר
בזכות דבר שכולנו זורקים לפח: בת 72 חשפה את הסוד למניעת קמטים
"בחסה יש 0% שומן, 0% כולסטרול, וכמות הקלוריות הנמוכה ביותר מבין כל המזונות הקיימים: 15-10 קלוריות במאה גרם, ו-95% מים. זה אפילו יותר מים ממה שיש בחלב. החסה עשירה מאוד בוויטמין A שחשוב למערכת החיסון, בוויטמין C, בחומצה פולית החשובה ליצירת כדוריות הדם שלנו, וגם למערכת העצבים", הסבירה רוזמן.
בהמשך הוסיפה: "החסה עשירה בוויטמין K החיוני לקרישת הדם, וגם בסיבים תזונתיים הטובים לבריאות המעיים שלנו. כמו בכל העלים הירוקים, גם החסה עשירה בחומר הנקרא כלורופיל, המקנה לה את צבעה הירוק. הכלורופיל מסייע לפינוי הרעלים מהגוף, ולחידוש הרקמות".
"חשוב להגיד שכדי לספוג את ויטמיני ה-A וה-K שיש בחסה, חשוב להוסיף לה גם איזשהו שומן איכותי, כמו כפית שמן, כף אבוקדו או כף טחינה", הבהירה ד"ר רוזמן. "ויטמינים אלו מסיסי שומן והספיגה שלהם הרבה יותר טובה אם יש רוטב שומני לסלט".
האמור בכתבה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד