פינת טוב לדעת: איזה פרי הכי חשוב לספיגת ברזל וסידן? ויטמין C משפר בצורה משמעותית את ספיגת הברזל והסידן מן המזון. אם אוכלים יחד עם היוגורט פרי טרי שמכיל ויטמין C - ייספג ממנו הרבה יותר סידן מאשר אם אוכלים יוגורט בפני עצמו.
אם אוכלים כריך גבינה צהובה, (גבינה צהובה היא מקור חשוב לסידן), ולא מצרפים לכריך הזה ירק או פרי – ייספג פחות סידן מן הגבינה הצהובה.
מבין הפירות שזמינים בעונת הקיץ, העשירים ביותר בוויטמין C הם:
מלון: מנת פרי של מלון (3 כוסות של קוביות) מכילה יותר ויטמין C ממה שצריך ליום.
קיווי: יחידה אחת מכילה יותר ממה שצריך.