רבים מאיתנו לא ממש רעבים בבוקר, אבל בכל זאת מעדיפים להכניס "משהו מתוק" לפה יחד עם הקפה הראשון לאנרגיה, ואולי סתם להתחיל את היום עם משהו טעים שמשפר את מצב הרוח ולא מכביד על מערכת העיכול.

האם זו טעות? מבחינת הערך הקלורי לא אמורה להיות בעיה להתחיל את הבוקר עם עוגייה, או עם שני תמרים, או אפילו עם פרוסת לחם מלא מרוחה במעט ריבה. זה בהחלט יכול להתאים בתפריט לירידה במשקל וכמו שאתם יודעים – הרגלים מסוימים לפעמים לא רוצים לשנות. אבל כדאי מאוד לשים לב למחקר שבדק והשווה בין ארוחת בוקר כזו – לארוחת בוקר שמכילה חלבונים.

ארוחת בוקר, אילוסטרציה (צילום: אינגאימג')
ארוחת בוקר, אילוסטרציה (צילום: אינגאימג')

במחקר בדקו האם תכולת ארוחת הבוקר משפיעה על התיאבון במשך היום. החוקרים השוו מה קורה אם אוכלים ארוחת בוקר סוכרית (למשל עוגייה או תמרים), לעומת פחמימה מלאה (למשל לחם מלא), לעומת ארוחת בוקר חלבונית (למשל חביתה).

לפי התוצאות, ארוחת הבוקר של החביתה (חלבונית בלבד) תרמה לירידה בחשק לאכול ולנשנש במשך היום כולו. האם זה עובד גם אצלכם? כדאי לנסות. לניסיון - בחרו כארוחת בוקר חביתה וסלט, או גבינה וירקות.

האזינו: