שוב הגענו לסוף השבוע, וזאת הזדמנות נהדרת לנשנש משהו מטל הטלוויזיה. במה נבחר? כחלק מפינת מנשנשים סדרתיים, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על תולדות הפופקורן.
"הפופקורן הקדום ביותר הוא מ-3,600 שנים לפני הספירה אבל רק ב-1912 התחילו למכור אותו בקולנוע, והשגשוג שלו נבע בעיקר מהעובדה שהוא היה זול ורוב האנשים יכלו לנשנש אותו גם בתקופות קשות כלכלית", הסבירה ד"ר רוזמן.
"הפופקורן, עשוי מזן מיוחד של תירס שמתפוצץ בחום, וכנשנוש יש לו לא מעט יתרונות - כל המינרלים והוויטמינים שיש בתירס נשמרים, וגם הסיבים התזונתיים, הבעיה היא כמובן, תוספת השמן. בבית אפשר לשלוט על הכמות ואם עושים פופקורן במיקרו בכלי מיוחד שנועד לכך ללא שמן בכלל. בשלוש כוסות פופקורן יש כ-120 קלוריות וזה נשנוש דיאטה ברוב התפריטים".
עם זאת, ד"ר רוזמן ציינה כי "בקולנוע כמות השמן (הלא איכותי) שנשפכת למכשירים שם כל כך גבוהה, כך שהמנה הכי קטנה מכילה לפחות 500 קלוריות והבינונית כבר מגיעה ל-1000 קלוריות ויותר".
האזינו: