פינת המחקר – מהרמב"ם ועד היום: האם להפרדת בשר וחלב יש סיבה הגיונית? היום בפינה זו ננסה נדבר על המלצות הרמב"ם מלפני 1000 שנים, והאם הן תופסות גם היום.

הפרדת בשר וחלב הייתה המלצה כבר לפני שנים רבות מאוד, כל פעם תחת פירושים אחרים לאמרה "לא תאכל גדי בחלב אימו". יש מי שאמרו שמותר לאכול בשר וחלב רק לא חיה צעירה שיונקת, או פירושים שונים, חלקם בגלל סיבות היגייניות.

מערבבים בין בשר לחלב? לא בטוח שזה בריא לנו (צילום: אינג'אימג')
מערבבים בין בשר לחלב? לא בטוח שזה בריא לנו (צילום: אינג'אימג')

מבחינה בריאותית – אני מוצאת סיבה ממש טובה לא לאכול יחד חלב ובשר: חלב הוא מקור מצוין לסידן, העוד שבשר הוא מקור מעולה לברזל. על פי מחקרים, עדיף לא לאכול סידן וברזל שמקורם מן החי באותה ארוחה, וזאת כי הם "מתחרים" על הספיגה במעיים.

סידן מפחית ספיגת ברזל, ברזל מפחית ספיגת סידן, ואם אוכלים אותם יחד מפסידים חלק גדול משניהם. ולכן גם מבחינה בריאותית, עדיף לאכול לחוד ארוחה חלבית, להפריד מארוחה בשרית, ממש על פי מספר השעות בהמלצות הרמב"ם.

האזינו: