קיימים הרבה סוגי תמרים - אחד מהם הוא התמר הצהוב, או כפי שהוא נקרא "תמר ברהי". הוא הגיע מעיראק בשנות ה-50 ורבים לא ידעו שניתן לאכול אותו כשהוא צהוב וחיכו שהוא יבשיל.
הוא עשיר באשלגן, ברזל ומגנזיום, הוא מכיל נוגדי חמצון בכמות גדולה ועל פי מחקרים שבוצעו בישראל – הוא גם יכול להפחית הסתיידות עורקים וסיכון למחלות לב.
יש בו פחות קלוריות מאשר לתמרים אחרים, בערך 84 במאה גרם, פחות ממחצית מאשר למשל בתמר מג'הול ומנת פרי בזמן דיאטה היא 6-7 תמרים צהובים. אם מקפיאים את התמרים הצהובים ליום אחד ומפשירים, מרגישים את המתיקות בצורה חזקה יותר, כמעט טעם של דבש.
כדי ללמוד עוד על התמרים הצהובים, ד"ר מאיה רוזמן שוחחה עם מגדל התמרים אבנר רותם.
האזינו: