אחת המאזינות של תוכנית הרדיו של ד"ר מאיה רוזמן, פנתה אליה ושאלה מה הגבינה הצהובה המומלצת ביותר, והאם גבינה צהובה המכילה 28% שומן, פחות בריאה מזו המכילה 5% שומן.

לדבריה של ד"ר רוזמן, ההבדל בין אחוזי השומן בסוגי הגבינות הצהובות מתבטא בעיקרו בכמות הקלוריות. הרכיבים הם בעצם זהים בכל סוגי אחוזי השומן. היא הסבירה למאזינה כי ישנה אפשרות שפרוסה אחת של גבינה צהובה 28% "פרוסה דק דק", תהיה זהה מבחינת הכמות הקלורית לפרוסה רגילה של גבינה צהובה 5%.

גבינה צהובה (צילום: ingimage ASAP)
גבינה צהובה (צילום: ingimage ASAP)

ד"ר רוזמן התייחסה גם לגבינות שעליהן צוין כי הן אינן מכילות חומרים משמרים. לדבריה, מבחינת התוקף - גם זה די זהה לגבינה צהובה המכילה חומרים משמרים. מופעים? גם אנחנו.

האזינו: