אחת מן המטרות שלנו לארוחה המפסקת של לפני הצום, היא שהיא תהיה משביעה לזמן הכי ארוך שאפשר. כדאי לזכור את הנקודות הבאות:

- התוספות שמשביעות לזמן ארוך יותר הן פסטה, וגם בטטה משביעה לכפול זמן בהשוואה לתפוח אדמה. כדאי לשלב במנה גם קטניות כמו שעועית לבנה, עדשים או גרגרי חומוס שמוסיפות עוד סיבים תזונתיים ומאטות את תהליך העיכול כך שהארוחה תשביע לזמן ארוך.

פסטה, משביעה מאוד (צילום: אינג'אימג')
פסטה, משביעה מאוד (צילום: אינג'אימג')

- חשוב לשלב בארוחה ירקות - טריים וגם מבושלים- מבין הירקות המבושלים הכי משביעה שעועית ירוקה, היא מתעכלת לאט ותורמת לתחושת שובע לזמן ארוך יותר כמעט מכל ירק אחר.

- אם אוכלים מרק – הפעם כדאי לאכול אותו אחרי הארוחה ולא לפניה, כי המרק משביע וגורם לאכול פחות.

- לא כדאי לתבל את המזון בהרבה מלח, ורצוי להמעיט באבקות מרק. מלח בארוחה יתרום להופעת צמא מהר יותר במהלך הצום.

אל תשימו יותר מדי מלח באוכל (צילום: אינג'אימג')
אל תשימו יותר מדי מלח באוכל (צילום: אינג'אימג')

הטיפים לשתייה:

- לא רצוי לשתות כמות גדולה של מים בבת אחת לפני כניסת הצום. יותר נכון לשתות כוס מים כל חצי שעה החל משעות הבוקר המוקדמות, כדי שהגוף יהיה במצב רווי בנוזלים.

- רצוי להימנע ממשקאות מתוקים עם סוכר– גם הם גורמים לצמא להופיע מהר יותר.

- רצוי לשתות פחות קפה וקולה, כי הקפאין גורם לאובדן נוזלים מהגוף. יש הטוענים שכדאי להמעיט בהדרגה בכמות הקפה ששותים כבר שלושה ימים לפני הצום, כי הפסקה חדה בצריכת הקפה עלולה לגרום לכאבי ראש אצל חלק מהאנשים.