לא תמיד אנחנו נוכל לדעת מה נחשב לחם קל ומה מותר לאכול בזמן הדיאטה, או כשאנחנו שומרים על המשקל. התשובה די פשוטה וד״ר מאיה רוזמן מסבירה אותה. פשוט צריך לשקול את הפרוסה: כל פרוסה ששוקלת 25 גרם מתאימה לדיאטה ומדובר בלחם קל, גם אם כתוב כך על האריזה וגם אם לא.
כמות הקלוריות במאה גרם לחם נעה בין 160-220 בממוצע, ולא חשוב אם הלחם מוגדר כקל או לא. אפשר למצוא בסופר לחם מלא (שאינו קל) וכתוב על אריזתו 187 קלוריות במאה גרם, ולצידו לחם קל עם אותה כמות קלוריות בדיוק.
במילים אחרות, לא משנה אם תבחרו בלחם דגנים, לחם כוסמין, לחם שיפון, לחם אגוזים, לחם לבן או אפילו לחמניות ופיתות, כמות הקלוריות במאה גרם אינה בהכרח משמעותית.
מה שהופך את הלחם לקל זה משקל הפרוסה. ברגע שהפרוסה שוקלת מעט, כי היא דקה יותר או אוורירית יותר, כמות הקלוריות בכל פרוסה יורדת, כמובן. ישנם לחמים שעל אריזתם כתוב "קל", אבל הפרוסות כבדות ודחוסות, מה שאומר שגם יש בהם יותר קלוריות. מאידך, אפשר לקנות לחם במאפייה השכונתית ולגלות שהפרוסה הכי גדולה באמצע הלחם שוקלת מעט, וזה אומר שהלחם מתאים לדיאטה.