היום אפשר לקנות אבקות מרק משודרגות מבחינת הרכיבים שעשויות מרכיבים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל ולמי שרוצה גם כאלו שאינן מכילות את חומר הטעם מונוסודיום גלוטמט.

במקרה כזה אין בעיה מבחינת הקלוריות: כף אבקת מרק מכילה בממוצע 50 קלוריות בלבד, כך ש-2 כפות בסיר זו תוספת זניחה של קלוריות ותוספת גדולה של טעם, כולל בכל הבישולים לא רק באבקת המרק.

מבחינת המלח? תוספת אבקת המרק היא במקום תוספת של מלח, בכמות שקולה בדרך כלל, כך שגם מבחינה זו אין בעיה. הייתי יותר שמה לב לערך הבריאותי והקלורי של תוספת אחרת - שקדי מרק וקרוטונים?

כף אחת של שקדי מרק מכילה יותר קלוריות מאשר פרוסת לחם קל, וכנ"ל לגבי כף אחת של קרוטונים. במילים אחרות, מי ששופך כמות יפה של שקדים על המרק, כביכול אוכל מרק עם 5-6 פרוסות לחם קל. יותר טעים, אבל לא תמיד משתלם למי שרוצה לשמור על משקלו.

כדאי לשים לב לכך שחלק משקדי המרק מכילים את צבע המאכל "טרטרזין", שאינו נחשב לבריא במיוחד: הוא גורם להיפראקטיביות בילדים, לרגישות לאסתמה בילדים, וגם נחשב למסרטן.

קיימים סוגים רבים של שקדי מרק באותו צבע צהוב בדיוק - אך ללא טרטרזין, אלא עם צבעי מאכל טבעיים אחרים. כמות הקלוריות - שווה בכולם.