השאיפה הטובה ביותר היא השאיפה לבריאות, אבל לא תמיד קל להתמיד. ברדיו 103fm התזונאית ד״ר מאיה רוזמן מעניקה לנו הצצה מחדש למקרר שלנו וחושפת שלושה ירקות שיש שנמצאים במקרר ונחשבים למזון על.

מה זה מזון על? מדובר במזונות שמרוכזים ומלאים בערך תזונתי. גם מה שיש לנו במקרר ואפשר להשיג בסופר ב4.90 ש״ח יכול להיות מזון על, מבלי שבכלל נדע למשל - חסה. בחסה קיימים חומצה פולית וברזל שדרושים למניעת אנימה וחלושה. בנוסף, עלי חסה מנפחים את הסלט ותורמים לשובע ממושך פי שלושה מאשר סלט בלי חסה.

חסה (צילום: אינג'אימג')
חסה (צילום: אינג'אימג')

בנוסף לחסה עוד מזון על שנמצא לכולנו במקרר הוא מלפפון. יש כאלה שאומרים שאין במלפפון כלום, אבל זה לא נכון. במלפפון קיימים בו נוגדי חמצון חשובים, הרבה סיבים תזונתיים והמון נוזלים. במללפון יש יותר נוזלים מאשר בחלב אפילו. אפשר לאכול גם לאכול מלפפון בלי קליפה והערך התזונתי נשאר בפנים.

מלפפונים (צילום: אינג'אימג')
מלפפונים (צילום: אינג'אימג')

והשלישי? כרוב. כאוב מכיל המון סיבים תזונתיים שמאיטים התפתחות גידולים סרטניים. כרוב מאוד עוזר וחשוב נגד סרטן. בנוסף, הוא מכיל הרבה מאוד סידן שדרוש להרפיית שרירים, כמעט כמו במוצרי חלב. בנוסף יש בו הרבה ברזל. סלט כרוב גדול יותר ברזל מאשר חזה עוף. אם אתם מתלבטים בין סוגי הכרובים, כרוב סגול הוא טיפה יותר טוב כי יש בו אנטוציאנין, נוגד חמצון חזק, שעוזר גם הוא נגד מחלות לב ונגד מחלות אחרות.

אז אם התלבטתם איך להעשיר את התזונה שלכם עם מזון על - שלושת הירקות האלו קיימים אצל כל אחד מאיתנו במקרר. מדובר במזונות חד משמעית, על אף שהם נורא זמינים ואפילו לא יקרים.