שני המאכלים שמונעים קמטים, במקום תוספי קולגן, התזונאית ד״ר מאיה רוזמן מסבירה ברדיו 103fm. הנה העובדות שיחסכו לכן המון כסף בעקבות שאלה של מאזינה שהתעניינה לגבי תוספי ג'לטין והקולגן– כדאי לדעת: הג'לטין נוצר מפירוק קולגן בגוף, וזהו חלבון פשוט שלגוף אין שום בעיה לבנות אותו.
מה זה קולגן בכלל? הקולגן הוא חלבון , ש"מחזיק" את העור שלא ייפול, ובכך מונע קמטים. הגוף מייצר קולגן בקלות רבה בעצמו! ממה? מחלבונים באוכל – למשל ביצים, עוף, דגים, בקר, מוצרי חלב, קטניות. הג'לטין נוצר מהקולגן כאמור.
הגוף מחליט כמה קולגן לייצר. גם אם תבלעו משאית קולגן זה לא יגרום לגוף לייצר יותר! ומה לעשות, לא בשליטתנו – הגוף מייצר פחות ופחות קולגן עם הגיל.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>
כמות הקולגן שהגוף בונה היא פי מאות עד אלפים יותר ממה שיש בכמוסות קולגן או בתוסף גלטין. הגוף מפרק את הקולגן בכמוסות כמו כל שהוא מפרק כל אוכל חלבוני אחר, ואז בונה בעצמו את מה שהוא צריך. מבינים? הוא מפרק את הקולגן או את הג'לטין בכמוסות, כמו שהוא מפרק ביצה שאכלנו ואז בונה את הקולגן לבד!
מה צריך לאכול כדי שהגוף יוכל לייצר קולגן בקלות? חלבונים – במקום הראשון גבינת ריקוטה, וביצה. וכמובן גם עוף/דג ומי שצמחוני – טופו/קטניות. בנוסף לחלבון לייצור הקולגן בעור דרוש ויטמין C, הוא נמצא במקום הראשון בפלפל אדום, בין פירות הקיץ אני ממליצה על מלון – יש בו המון ויטמין C וגם מים שדרושים לעור נגד יובש, וגם ויטמין A שדרוש לעור נגד פצעונים.
מתי יתכן שהגוף מייצר פחות קולגן? אם חסר חלבון או ויטמין C בתפריט באופן כללי. כדי למנוע זאת לא צריך כמוסות, אלא לאכול תפריט בריא שמכיל מספיק חלבון וויטמינים, וזאת ללא קשר לקולגן –גם לבריאות העצם, לשריפת קלוריות, למניעת מחלות לב וכן הלאה.
ואיך זה שמי שמוכר קולגן או ג'לטין אומר שיש מחקרים שמוכיחים שזה עוזר? יש סיכוי שחלק גדול מן המחקרים הללו ממומנים, לגבי ג'לטין היו מחקרים בעבר שהוא מעודד בניית עצם לאחר פציעה (בלבד, לא במצב רגיל).
לסיכום, אם לא נפצעתם ואתם לא במצב של בניית עצם מוגברת, אין שום סיבה לשלם על קולגן או להוסיף ג'לטין לתפריט. האם זה מזיק? ממש לא, חד משמעית לא מזיק, אולי רק לכיס במקרים מסויימים.