לחם נחשב למזון אהוב כמעט בכל העולם, הוא לא רק טעים, נעים לעיכול ומשביע, אלא יש לו גם יתרון משמעותי נוסף – אפשר לקחת אותו לדרך או ליום מחוץ לבית, בלי קופסאות של ארוחות שעלולות לנזול ובלי זמן הכנה ארוך. אז נכון, ההמלצות התזונתיות היום משתנות לעומת המאה הקודמת, והתובנה שרוב המחלות מגיעות מפחמימות וסוכרים – זולגת גם לתחום הפחמימות המלאות הבריאות.
תפריט בריא לא יכול להכיל בעיקר פחמימות. גם אם מדובר בדגנים מלאים, יש לצמצם במידה מסוימת את צריכת הפחמימות, ולהעלות את כמות החלבון והשומנים הטובים.
אז התזונאית ד״ר מאיה רוזמן דאגה לכם למתכון של לחם שמכיל הכל – חלבון איכותי מהביצים, שומנים טובים מן הטחינה, וגם קטניות – שמכילות חלבון איכותי ופחמימות עם אינדקס גליקמי נמוך מאוד שמתאים בזמן סוכרת, וסיבים תזונתיים שחשובים לפעילות העיכול ותחושת שובע. לא רק זה, גם אין התפחה והתעסקות, מערבבים ואופים - לחם חלבון עם ערך תזונתי מדהים.
המרכיבים וההכנה:
כוס קמח עדשים
כפית מלח גס
שקית סוכרלוז
כפית אבקת אפיה
כף צ׳יה
לערבב חומרים יבשים ולהוסיף:
50 גרם טחינה גולמית מלאה
4 ביצים
לערבב בעזרת מיקסר, לשים בתבנית אינגליש סיליקון משומנת בספריי, לאפות ב-180 מעלות בערך 20 דקות.
בסופו של דבר תקבלו 20 פרוסות עבות של לחם, שכל אחת מהפרוסות הן 75 קלוריות בלבד. אפשר בהחלט לפרוס דק יותר ואז יוצא הרבה פחות קלוריות.