ד״ר מאיה רוזמן מסבירה לנו בתכנית הרדיו שלה על אוכל בשעות הערב והפעם - ירקות. עד היום הומלץ לכם על נשנושים מומלצים בשעות הערב מול הטלויזיה, אבל היום אני דווקא רוצה להעיר את תשומת הלב למשהו הפוך – למה לחלקנו ממש לא כדאי לאכול ירקות בשעות הערב?
אז נתחיל מתהליך העיכול, אחרי שלועסים ובולעים את המזון, הוא מגיע לקיבה. הקיבה צריכה ללוש את האוכל היטב היטב, ממש למצב של מחית. יש מקרים שבהם קל לה לעשות את זה, כמו למשל אם אכלנו דברים רכים, כמו לחם, או בננה, אבל – יש מקרים בהם יש לה המון עבודה ללוש – וזה במקרים של ירקות ופירות קשיחים שלא לעסנו היטב, כמו חתיכות שלמות של גזר טרי, או של פלפל אדום, או תפוח ירוק עם קליפה.
ברור שאנחנו לא לועסים ממש ממש טוב למצב של מחית, כמעט כולנו לועסים ממש מעט ובולעים את האוכל לא לעוס טוב. ואז מה קורה? הקיבה צריכה לעבוד קשה מאוד בנסיונות ללוש שלא תמיד מצליחים! תחשבו שאתם מנסים להפוך גזר טרי למחית רק באמצעות כפות הידיים שלכם. לעולם לא תצליחו.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות<<
למה זה קשור לשעות הלילה? כי בלילה כל המערכות בגוף עובדות פחות לאט, כולל מערכת העיכול, שגם היא רוצה לנוח אחרי כל היום... ואם נכניס לתוכה ירקות קשיחים שהיא צריכה ללוש, בזמן שהיא עובדת לאט, זה יגביר את הסיכון לרפלוקסים, כאבי בטן, ויפחית את איכות השינה.
מי נמצא בסיכון גבוה? אחרי גיל 70 בעיקר מרגישים את התופעה הזו של קושי בעיכול בשעות הערב כבר אחרי 18:00 בערב, אבל יש מי שמרגישים גם בגיל צעיר יותר.
אז אחרי שסיכמנו שדווקא ירקות שמומלצים מאוד מאוד לצריכה במשך היום כולו אבל פחות במשך הלילה, מה נראה בערב עם נשנושים שהם לא ירקות?
לקורס של ד"ר מאיה רוזמן: איך משפרים את הבריאות ואיך יורדים במשקל בצורה שפויה והגיונית https://dietmaya.co.il/course.html