ד״ר מאיה רוזמן מסבירה איזו מנה צריך להוסיף לתפריט כדי לרדת במשקל. זה נשמע קצת הזוי – מוסיפים משהו לארוחה ויורדים במשקל? הרי בדרך כלל כדי לרדת במשקל צריך להפחית מרכיבים מהארוחה, ולא להוסיף לה. אז הנה הפתעה – יש מרכיבים שאם נוסיף אותם, זה יתרום לנו לשובע גדול עד כדי הפחתת הקלוריות באותה ארוחה וגם אחריה.
היום אני רוצה לדבר איתכם דווקא על מרק – שמכיל את בדיוק את השילוב של 3 הגורמים שהכי תורמים לשובע. על המחקר שמצא איך לרדת במשקל בלי דיאטה: מחקרים לאחרונה הראו שאם אוכלים מרק ירקות כמה דקות לפני הארוחה, תחושת השובע עולה עד כדי כך, שצריכת הקלוריות באותה ארוחה מופחתת בכ-30%.
מרק משביע ותורם לירידה בצריכת הקלוריות עקב 3 סיבות:
מאכל חם: גורם לחימום "נקודת השובע" במוח ולפיכך להפחתה בתיאבון
הסיבים התזונתיים במרק: תורמים למלאות הקיבה והמעיים ובכך לשובע ארוך
הנוזלים במרק: ממלאים את הקיבה וגורמים להפחתה בצריכת מזון.
על פי המחקרים צריכת המרק גרמה להם לשובע והארוחה הכילה 120 קלוריות פחות מאשר בלי מרק ירקות.
איזה מרק?
חשוב לשים לב שאם המטרה של אכילת המרק היא דווקא הפחתת הקלוריות בארוחה, לא כל מרק יכול להתאים, מרק אפונה או מרק מוקרם יכילו בעצמם כמות קלוריות גבוהה ולכן לא ישרתו את המטרה הסופית לעיל. מרק ירקות לעומת זאת, מכיל כמות קלוריות זניחה עם ערך תזונתי גבוה מאוד, ויכול לעזור לכל מי שעושה דיאטה.
מה עושים אם אין חשק להכין מרק ירקות?
ההמצאה שלי היא לקחת חצי כוס עגבניות מרוסקות (בבקבוק זכוכית, אין שם עוד רכיבים), לחמם במיקרו, להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים – שום גבישי, סוכרלוז, שמיר, אפשר כפית שבבי בצל יבש - מושלם.
לקורס של ד"ר מאיה רוזמן: איך משפרים את הבריאות ואיך יורדים במשקל בצורה שפויה והגיונית https://dietmaya.co.il/course.html