המאזינה בתכנית הרדיו של ד״ר מאיה רוזמן ביקשה לדעת איך להכין מרק ירקות, שיתאים למי שנדרש לאכול תפריט דל אשלגן. אפשר בהחלט לתכנן תפריט דל אשלגן, ולכלול בו גם ירקות, אבל חשוב לשים לב, יש לקבל הנחיה רפואית ברורה מהרופא כמה אשלגן ניתן לאכול.
ירקות מכילים הרבה אשלגן, אבל אסור להימנע מהם גם אם נדרשים לתפריט כזה, צריך פשוט לחשב כל ירק וירק בנפרד ולהגיע לכמות המותרת. האשלגן חשוב לתפקוד המוח, לויסות לחץ הדם, ולהפרשת הרעלים על ידי הכליות.
הכמות היומית הדרושה היא 4700 מ"ג ומי שאוכל מספיק ירקות ופירות סביר להניח שלא יסבול מחוסר, אבל למי שצריך להגביל את הכמות עקב סיבות רפואיות, יש לחשב ולא להימנע בשום אופן מצריכת ירקות.
הירקות מכילים עוד הרבה נוגדי חמצון שחשובים לגוף ויש לספקם באופן יומי, ויטמינים חשובים כמו ויטמין C שדרוש למערכת החיסון, ויטמין A שדרוש לראיה ולעור, וויטמין K שדרוש לתהליך קרישת הדם ולבריאות העצמות.
בנוסף, הירקות מכילים הרבה סיבים תזונתיים שמונעים מחלות לב וסוכרת, שומרים על בריאות המעיים, מונעים עצירות ומפחיתים את הסיכון לסרטן המעי הגס.
דוגמאות לכמות מ״ג אשלגן במאה גרם של מזונות שונים:
שעועית לבנה יבשה 1795 מ״ג למאה גרם
עדשים ירוקות יבשות 955 מ״ג למאה גרם
גרגרי חומוס 875 מ״ג למאה גרם
שקדים 705 מ״ג למאה גרם
פטרוזיליה 554 מ״ג למאה גרם
שיבולת שועל 429 מ״ג למאה גרם
אגוזי מלך 441 מ״ג למאה גרם
תפוח אדמה 407 מ״ג למאה גרם
בשר בקר 5% 376 מ״ג למאה גרם
בננה 358 מ״ג למאה גרם
ברוקולי 316 מ״ג למאה גרם
עגבניה 327 מ״ג למאה גרם
פלפל אדום 211 מ״ג למאה גרם
אשכולית 147 מ״ג למאה גרם
מלפפון 147 מ״ג למאה גרם
לקורס של ד"ר מאיה רוזמן: איך משפרים את הבריאות ואיך יורדים במשקל בצורה שפויה והגיונית https://dietmaya.co.il/course.html