אין הרבה קינוחים שיכולים להתחרות בעוגת גבינה: היא רכה, עשירה, ועם זאת מרעננת וקלה יחסית. עוגות גבינה קיימות כבר מאות שנים, והן עברו שינויים וגרסאות ברחבי העולם. החל מניו יורק עם גרסת ה"ניו יורק צ'יזקייק" ועד גרסאות מסורתיות עם גבינת ריקוטה באיטליה – כל תרבות העניקה לעוגת הגבינה טוויסט ייחודי משלה. ד״ר מאיה רוזמן מסבירה על עוגות גבינה.
טיפים לעוגת גבינה מושלמת
טמפרטורה חשובה: וודאו שכל המרכיבים בטמפרטורת החדר לפני שאתם מתחילים. זה יעזור לכם לקבל מרקם חלק ללא גושים.
מניעת סדקים: אופים בתנור על חום נמוך ובאמבט מים (מים בתבנית בתחתית התנור). זה יבטיח אפייה אחידה ומניעת סדקים על פני העוגה.
קירור הוא המפתח: סבלנות היא סוד ההצלחה. עוגת גבינה צריכה להתקרר במקרר למשך לילה כדי להגיע למרקם האידיאלי.
עוגת גבינה: לא רק קינוח
עוגות גבינה יכולות להיות חלק מארוחה חגיגית, קינוח מושלם עם קפה אחר הצהריים, או אפילו פינוק אישי באמצע השבוע. הן גם מתאימות לגיוון עם תוספות כמו פירות טריים, רטבים, או שוקולד, שמעניקים להן מראה וטעם חדשים בכל פעם. עקב הערך התזונתי הגבוה, אפשר לאכול עוגת גבינה גם כארוחת בוקר כולל בזמן דיאטה לירידה במשקל – פרוסה של עוגת גבינה אפויה מכילה בממוצע 120-130 קלוריות, מה שמכניס אותה לקטגוריית העוגות הבריאות והדיאטטיות ביותר.
כמה עובדות מעניינות על עוגות גבינה
שורשים היסטוריים: מתכונים לעוגת גבינה קיימים עוד מימי יוון העתיקה! אומרים שספורטאים במשחקים האולימפיים הראשונים קיבלו עוגות גבינה כמקור אנרגיה.
שילוב של תרבויות: בעוד שבישראל משתמשים לרוב בגבינות שמנת או גבינות רכות 5%, בארה"ב שולטת גבינת קרם צ'יז, ובאיטליה – גבינת ריקוטה.
עוגת הגבינה הגבוהה בעולם: שוקלת יותר מ-4,000 ק"ג! היא הוכנה בגרמניה ונכנסה לספר השיאים של גינס.
הנה המתכון לעוגת הגבינה של דורית, שירדה אצלי בחודש האחרון 4 ק"ג (מידה שלמה בבגדים), ומשלבת בתפריט עוגת גבינה כנשנוש לילה ממש כל יום:
מתכון - עוגת גבינה אפויה דורית
5 ביצים לארג׳, 400 קלוריות
750 גרם גבינה לבנה 5%, 750 קלוריות
1 יוגורט וניל, 130 קלוריות
1 אינסטנט וניל אוסם, 290 קלוריות
חצי כוס עמילן תירס, 250 קלוריות
שני שלישי כוס סוכר, 500 קלוריות
סהכ: 2320 קלוריות
הוראות הכנה
תבנית קפיץ מס 26 לשמן בתחתית ובצדדים ולשים נייר אפיה על התחתית משומן גם.
בקערת מיקסר לערבב עם וו גיטרה חלמונים. להוסיף אינסטנט וניל, עמילן תירס הגבינות והיוגורט ולערבב עד מרקם חלק.
בקערת מיקסר בנפרד להקציף 5 חלבונים עד קצף יציב ולהוסיף את הסוכר ולהקציף מספר דקות.
להבליע בזהירות עם כף את קצף החלבון והסוכר בקערה עם תערובת הגבינות עד למרקם אחיד
בתנור לחמם ל-200 מעלות
לאפות 12 דקות
להוריד את חום התנור ל-160 מעלות ולאפות עוד כ-35 עד 38 דקות
לבדוק שקיסם שנועצים יוצא יבש
לכבות את התנור ולהשאיר בפנים את העוגה כ-30 דקות
להוציא החוצה, לקרר, להפריד מהדפנות או להשאיר
לחלק עם סכין ל-18 פרוסות. כל פרוסה כ-130 קלוריות
לקורס של ד"ר מאיה רוזמן: איך משפרים את הבריאות ואיך יורדים במשקל בצורה שפויה והגיונית https://dietmaya.co.il/course.html