למאזינה בתכנית של ד״ר מאיה רוזמן, שחסר לה סידן בתפריט אך מעוניינת לקבלו רק דרך המזון ולא דרך תוספים, היה רעיון – לפורר קליפות ביצה ולאכלן כדי לקבל סידן. האם זה רעיון טוב?
אני בעד לאכול מוצרי חלב ומאכלים "רגילים", במקום להתעסק עם קליפות ביצים ולטחון אותן, ואפשר לקבל סידן בלי בעיה באמצעות 2 מוצרי חלב בלבד עליהם נפרט בהמשך, כי קודם אני רוצה להוסיף על הרעיון של המאזינה.
קליפות ביצים מכילות בעיקר סידן פחמתי, שהוא כ-95% מהרכבן, ולכן הן כן יכולות לשמש כמקור לסידן בתזונה. בדקתי מחקרים מדעיים בחנו את היעילות והבטיחות של צריכת אבקת קליפות ביצים כתוסף סידן: בסקירת מחקרים שפורסמה בעיתון המדעי Foods נמצא שצריכת סידן באמצעות קליפות ביצים היא יעילה, זולה וטובה לאיכות הסביבה. הסקירה מציינת כי אוסטיאופורוזיס היא מחלה נפוצה מאוד בקרב האוכלוסייה המבוגרת, וצריכת סידן מקליפות ביצים עשויה לסייע במניעתה.
אבל, הערה חשובה, לפני צריכת קליפות ביצים, יש לוודא שהן נקיות ומעובדות כראוי כדי למנוע זיהומים. המלצות כוללות שטיפה יסודית, הרתחה לקטילת חיידקים, וייבוש לפני טחינתן לאבקה. ואחרי כל זה - למה להתעסק עם קליפות ביצים?
בפרוסת גבינה צהובה 250-300 מ"ג סידן, כרבע מהדרישה היומית
ב-3 כפות ריקוטה יש 600 מ"ג סידן, כמחצית מן הדרישה היומית
מה עושים אם נמאס לכם לאכול גבינה צהובה וריקוטה?
אפשר להשתמש בהן כחומרי גלם להכנת לביבות גדולות, פשטידות, ועוד. הנה דוגמה למתכון שאני מעבירה בקורס הדיאטה שלי אונליין –
פשטידת ברוקולי מוצרלה ללא פחמימות
מבשלים, מסננים, מצננים ומועכים חבילת 800 גרם ברוקולי קפוא, אפשר גם טרי
מערבבים עם 3 ביצים
150 גרם מוצרלה מפוררת
50 גרם בולגרית 5% למריחה
100 גרם ריקוטה
תבלינים מה שבא לכם – אפשר בצל מיובש, אפשר שום גבישי, מלח פלפל
שמים בפיירקס ואופים 180 מעלות כחצי שעה
אפשר לאכול חמישית מהתבנית – 230 קלוריות, יחד עם סלט ענק כארוחת ערב/צהריים דיאטטית.
לקורס של ד"ר מאיה רוזמן: איך משפרים את הבריאות ואיך יורדים במשקל בצורה שפויה והגיונית https://dietmaya.co.il/course.html