חברת המים הלאומית מקורות ממשיכה בהרחבת פעילותה בתחום האנרגיות המתחדשות והיא יצאה במכרז לאספקת, התקנת ואחזקת מערכות פוטו וולטאיות בעשר מערכות סולאריות על גבי גגות משרדים ובריכות אגירה. המערכות מתוכננות לקום בפריסה ארצית וזאת כחלק מייעדי ההתייעלות האנרגטית והפחתת פליטות הפחמן בחברה.
לפי מקורות, הספק הזוכה במכרז יבצע בין היתר, את התכנון, אספקת ציוד, התקנת המערכות, ניטור המערכות ואחזקה לתקופה של 5 שנים. עבודות ההתקנה ושילוב המתקנים יבוצעו במהלך שנת 2025.
מהלך זה מצטרף לצעדים שמקורות נוקטת להרחבת ייצור החשמל מאנרגיות מתחדשות לרבות שימוש במתקנים הידרו-אלקטריים (מים) באמצעות מספר טורבינות שהוקמו על גבי תשתיות הולכה רחבות קוטר תוך ניצול הפרשי הגבהים לטובת ייצור חשמל.
במקביל, מקורות ממשיכה לפעול להרחבת רכישה של חשמל "ירוק" ובסוף 2024 ציינה מקורות שיתוף פעולה עם חברת EDF-EN באתר גרנות שליד אשקלון, במסגרתו רוכשת מקורות חשמל שמקורו בפאנלים סולאריים, ויספק כשליש מצריכת החשמל של האתר.
כזכור, משק המים הוא צרכן החשמל הגדול במדינת ישראל, והוא צורך כ-4-5 אחוזים מסך צריכת החשמל הארצית במטרה להפעיל מתקני התפלה, טיפול במים ושפכים, הולכה והפצת מים שפכים וקולחים.
הוצאות האנרגיה של מקורות עלו בשנים האחרונות עם הקמת תשתיות הולכה ואספקת מים במקומות שונים בארץ, והן מסתכמות בשנים האחרונות סביב כ- 850 מיליון ש"ח לשנה, סכום שכאמור עשוי לגדול בשנים הבאות עם הפיתוח המואץ של משק המים וחיבור אזורים מנותקים בצפון, במזרח ובערבה.
לפיכך, כל השקעה נוספת של מקורות בייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות תורמת למעשה להפחתת עלויות התפעול, לגיוון מקורות אספקת החשמל ולהקטנה של טביעת הפחמן הסביבתית של החברה.