רבים נעשים מודעים כיום יותר לבריאותם ומחפשים באופן פעיל תחליפים לחלב מן החי. מכיוון שחלב הוא המקור העיקרי לסידן, החיוני לבריאות העצמות, רבים מהססים לעבור ממנו, ותוהים האם האפשרויות הצמחיות יכולות לספק את אותה רמת תזונה.

לפי אתר Hindustan Times, אחד מתחליפים אלה הוא חלב שקדים, המיוצר על ידי טחינת שקדים וערבובם במים. ד"ר רידימה חמסירה, דיאטנית קלינית, טוענת כי חלב שקדים הוא תחליף חזק המתחרה אפילו בחלב מן החי. היא מעודדת שלא להתייחס לחלב שקדים כסתם טרנד בריאותי מודרני.

ד"ר חמסירה הוסיפה כי "סידן הוא אבן הבניין של עצמות ושיניים חזקות. הוא חיוני לשמירה על צפיפות העצם, במיוחד עם הגיל. ללא מספיק סידן, הגוף מתחיל לדלדל אותו מהעצמות, מה שמוביל למצבים כמו אוסטאופורוזיס. אבל כאן טמונה הבעיה - סידן אינו פועל לבדו. הוא זקוק לקבוצה תומכת של רכיבי תזונה כמו ויטמין D, מגנזיום וזרחן כדי להיספג ולהיות מנוצל ביעילות על ידי הגוף. וכאן חלב השקדים בולט - הוא לא רק מקור לסידן, אלא מקור עשיר ברכיבי תזונה."

חלק רואים בחלב שקדים רק טרנד בריאותי, ורבים מתעלמים מערכו. אולם למעשה, הוא מלא ברכיבי תזונה חיוניים ומספק יותר מסתם סידן. ד"ר חמסירה הסבירה שחלב שקדים מיוצר על ידי ערבוב שקדים עם מים וסינון המוצקים.

בהסבר מפורט יותר על ערכו התזונתי, ד"ר חמסירה אמרה כי "בעוד שהוא טבעי דל קלוריות, נטול לקטוז, כולסטרול ושומנים רוויים, הקסם האמיתי שלו טמון בגרסאות המועשרות שלו. חלב שקדים מסחרי רבים מועשרים בסידן וויטמין D, מה שהופך אותם לאפשרות ידידותית לעצמות. חלב שקדים מכיל גם מגנזיום, מינרל הפועל בסינרגיה עם סידן לחיזוק העצמות. המגנזיום עוזר להמיר ויטמין D לצורתו הפעילה, מה שבתורו מגביר את ספיגת הסידן."

ד"ר חמסירה מנתה מספר יתרונות של חלב שקדים:

עשיר בנוגדי חמצון: שקדים מלאים בוויטמין E, נוגד חמצון חזק המגן על תאי העצם מפני עקה חמצונית. עקה חמצונית יכולה להאיץ אובדן עצם, לכן שילוב מזונות עשירים בנוגדי חמצון כמו חלב שקדים בתזונה יכול לעזור לשמור על צפיפות העצם לאורך זמן.

מעט זרחן: בעוד שזרחן חיוני לבריאות העצם, צריכה מוגזמת שלו (הנמצאת לעתים קרובות במשקאות מוגזים ומזון מעובד) יכולה להחליש עצמות על ידי הפרעה לספיגת סידן. חלב שקדים מכיל רמה מאוזנת של זרחן, מה שהופך אותו לאפשרות בטוחה יותר לשמירה על בריאות העצם.

השפעה בסיסית: תזונה עשירה במזונות חומציים (כמו בשר, מוצרי חלב וחטיפים מעובדים) יכולה לגרום לדליפת סידן מהעצמות כדי לנטרל חומצה בזרם הדם. לעומת זאת, לחלב שקדים יש השפעה בסיסית, מה שעוזר לשמור על רמת חומציות מאוזנת ומגן על העצמות מאובדן סידן.
יתרון נטול לקטוז: עבור אלה שסובלים מאי סבילות ללקטוז, חלב שקדים הוא בעל ברית חשוב. אי סבילות ללקטוז יכולה להוביל להגבלת צריכת סידן, אך חלב שקדים מספק אלטרנטיבה טעימה, ידידותית למעיים ומזינה.

ד"ר חמסירה שיתפה עצה נוספת לבריאות עצמות טובה, והמליצה לשלב חלב שקדים עם תרגילי נשיאת משקל כמו הליכה, ריצה או אימון כוח. פעילות גופנית מעודדת צמיחת עצם, וכאשר משלבים אותה עם תזונה עשירה בסידן, זהו שילוב מנצח לחוזק עצמות לכל החיים.
 

יש לציין כי המידע המובא במאמר זה הוא למטרות מידע כללי בלבד ואין לראות בו המלצה רפואית או תזונתית. לפני ביצוע שינויים משמעותיים בתזונה או במשטר האימונים שלכם, חשוב להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך (רופא או דיאטן קליני) שמכיר את המצב הבריאותי האישי שלכם ויכול להתאים לכם המלצות אישיות.