מנפצת את המיתוס: ד"ר מאיה רוזמן ענתה לשאלות המאזינים בתכניתה ב-103FM והתייחסה לסוגיה שהפכה למיתוס - האם אכילת בננות אכן גורמת לעצירות? "זה מיתוס מוחלט. יש בבננות סיבים תזונתיים טובים שפועלים להסדרת פעילות מערכת העיכול. זה שזה טוב לאכול בננה בזמן שסובלים משלשולים, לא אומר שהן עושות גם את ההפך וגורמות לעצירות. אין בעיה לאכול גם שלוש בננות ביום, אפילו להפך. בננות מכילות כמות גדולה של אשלגן שדרוש לשריר הלב, יש בהן גם הרבה מגנזיום שיכול לסייע לשינה טובה ולהרפיית שרירים ואפילו יש בהן הרבה ברזל", אמרה המומחית.
בהמשך שיתפה רוזמן במתכון מנצח לקינוח מתוק, בריא וקל להכנה, שמתאים גם כנשנוש למי שמנסה לשמור על תזונה בריאה ולהקפיד על הדיאטה: עוגת בננה טעימה שמכילה עד 87 קלוריות בפרוסה, אותה אפשר לאכול כארוחה קלה ומהירה בשעות הבוקר, כנשנוש אחר הצהריים על יד הקפה ואפילו בשעות הלילה, כדי להתכונן לשנת לילה טובה.
מצרכים (ל-20 פרוסות עוגה):
3-4 בננות בשלות מעוכות
כוס וחצי קמח מלא (150 גרם)
שקית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר חום (150 גרם)
רבע כוס בוטנים גרוסים
4 כפות שמן קוקוס
2 ביצים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, מחלקים לשתי תבניות אינגליש קייק.
אופים ב-170 מעלות כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.