כמדי שבוע ד"ר מאיה רוזמן מנפצת בתוכניתה ב-103FM מיתוסים רווחים מעולם התזונה, והפעם: האם לאכול דגים זו האופציה הטובה ביותר בזמן דיאטה? חישבו שוב.
"אנשים חושבים שאם הם יבחרו בדג במקום מנת חלבון אחרת, זה יעזור להם לדיאטה", פתחה רוזמן ופירטה מדוע הנחה זו שגויה: "יש דגים שיש בהם מספר כפול של קלוריות מזה שיש בחזה עוף, למשל: סלמון, מקרל, דניס ועוד. אמנם בדגים יש הרבה חומצות שומן, אומגה 3, ויטמין B12 וחלבון איכותי, אבל כמעט 200 קלוריות לֹ־100 גרם, כך שאם הדג שוקל 200 גרם, יהיו בו למעלה מ־300 קלוריות- פי 2 יותר ממנה של חזה עוף".
"דגים כמו בקלה או מוסר מכילים פחות קלוריות, אבל לרוב מטגנים אותם ומעלים את הקלוריות", אמרה רוזמן וסיכמה: "לא זו בלבד, אלא שדגים הם יותר קלים לעיכול ובחלק מהמקרים משביעים פחות בהשוואה לחזה עוף, כך שצריך לשים לב גם לזה".