רציתי לדעת אחת ולתמיד לגבי גזר האם אפשר לאכול חופשי, כי אכלתי או קראתי שלגזר יש אינדקס גליקמי וזה גם צריך לשים לב כמה אוכלים אותו.
הייתי נבהלת פחות מהאינדקס הגליקמי של הגזר ויותר מכמות הויטמין A המטורפת שיש בגזר. אתה יודע שויטמין A נקרא מסיס שומן, זה אומר שצריך שמן כדי לספוג אותו וגם שאם יש עודפים הם לא יכולים להיות מופרשים החוצה בשתן והם נאגרים בגוף. בגזר אחד בינוני יש פי 2 ויטמין A ממה שאדם מבוגר צריך ביום שלם. נגיד אם אתה אוכל כל יום גזר אחד אז סבבה, אבל אם חמישה גזרים ודלעת ובטטה ומלא דברים כתומים אז זה מצטבר שם, וכשהכבד מלא כביכול, זה מתחיל לעבור לעור ואז הוא נהיה כתום וכפות ידייים כתומות ועור הפנים כתום, העודף כאן של ויטמין A הוא לא טוב. זה מה שיותר מפחיד, נכון שלגזר יש אינדקס גליקמי גבוה.
הכוונה היא האם אפשר להשמין מגזר? פרוסת לחם היא כמו גזר?
לא לא, גזר טרי... אתה לא לועס אותו עד הסוף, אז חלק גדול ממנו יוצא כמו שהוא החוצה, אני לא חושבת שאתה יכול להשמין מגזר. כמה גזר אתה כבר אוכל?
אני לא אציין חברות אבל יש כל מיני חטיפי גזר, זה נורא פופולרי.
כמה גרם יש בשקית, אתה יודע? 200 גרם נגיד?
נניח.
אז זה כמו לאכול גזר אחד בינוני עד גדול. נכון?
הבנתי, אוקיי.
אז זה לא נורא בכלל.
אם אפשר עוד שאלה קטנה, לגבי חציל.
אי אפשר להשמין מחציל, בוא נתחיל מזה. אם אתה עושה ממנו חציל קלוי ובלי שמן זה סבבה.
אנטיפסטי, מה שנקרא.
אבל תיזהר עם כמות השמן שאתה שם.
עם חציל אני יכול להרשות לעצמי לא לספור חתיכות?
לא, לא, לאן הגענו, בטח שאתה יכול, תהנה מהירקות כמה שיותר.