כמדי שבוע הביאה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM את פינת המחקר, והפעם על היעילות של חמוצים והשפעתם על מחלת החניכיים עששת.
"תהליך ההתססה של הירקות גורם לכך שהחמוצים מכילים חיידקים פרוביוטיים ו-וויטמינים רבים. במחקר משותף לאוניברסיטת בן גוריון וסין, החוקרים ביקשו לבדוק אם לחיידקים עשויה להיות השפעה חיובית על חלל הפה והשיניים. צוות המחקר בדק 14 סוגים של חמוצים מסצ'ואן שבדרום-מערב סין, של ירקות שורש בעיקר, כגון גזר, צנון וכרוב שמוסיפים להם מלח, סוכר וחומץ ונותנים להם לתסוס. לפי התוצאות, צריכת חמוצים הפחיתה באופן משמעותי את השכיחות והפעילות של החיידקים שגורמים לעששת".
כמדי שבוע, ד"ר רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: לזנית חצילים.
אופן ההכנה והמרכיבים:
- חותכים 2 חצילים לאורך לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
- 3 פלפלים אדומים לרצועות, מניחים על על נייר אפיה בתבנית התנור,
- מרססים ספריי שמן, מפזרים מלח גס ואופים חצי שעה ב 170 מעלות.
לאחר שהחצילים והפלפלים נאפו:
- מסדרים על תבנית שכבה אחת של חצילים, עליה מניחים רוטב שקשוקה (אפשר להכין לבד או להשמש בכל קופסה של רוטב מוכן), חותכים פטריות שמפניון טריות ומפזרים על הרוטב, עליהן מניחים פלפל קלוי ו־50 גרם בולגרית 5%.
- חוזרים על הפעולה שוב, על מנת ליצור שכבות, מכסים בעוד פרוסת חציל ועליו רוטב העגבניות שנשאר. אופים חצי שעה ב 170 מעלות
הערך התזונתי של הלזניה הוא כ 250 קלוריות. אפשר לחלק לשתי מנות גדולות, להוסיף ביצה וסלט והנה ארוחת ערב דיאטטית משביעה וכיפית.