"מדברת גבי מתל אביב, בת 73 אני אוכלת הכול, טוב לי, אבל הכרובית והכרוב, כשאני עושה מאודה או מבושל, עושה לי גזים ולא נעים לי. לא מרגישה טוב אחרי שעה-שעתיים, התנפחות גם".
אל תאכלי אותם.
"אני אוהבת אותם ואני עושה מאודה בתנור עם שמן זית".
אני אתן לך רעיון, יש בתי טבע וסופר פארם שמוכרים אנזימי עיכול, צמחים, והם מכילים סוג של אנזים שמפרק סיבים תזונתיים. יכול להיות שאם תאכלי כדור כזה לפני שאת אוכלת כרובית או כרוב זה יעזור.
"הבנתי".
זה לא פרוביוטיקה, זה משהו אחר שעוזר לעכל את האוכל ויכול להיות שזה ימנע. הרבה פעמים גם אני חושבת שלפני שאני עושה את הכרובית בתנור , אני מרתיחה אותה לארבע דקות - זה גם יכול לעזור במידה מסוימת.
"אני לא מרתיחה, שמה חתיכות עם הפלפל והחציל".
איך את מתבלת?
"קימל, הרבה".
איזה רעיון.
"מונע התנפחות ומונע הכול, ומלח ופלפל שחור וזהו".
אבל את אומרת שהקימל לא עוזר, ואת שמה הרבה.
"לא".
כי קימל באמת, לפי תיאורית צמחי מרפא, אמור למנוע קצת את הגזים.
"אני לוקחת אומפרדקס כל בוקר".
זה גם קשור, את יודעת?
"למה?".
למה את לוקחת?
"צרבת קשה, קרוב ל-10 שנים אני לוקחת. הרופא אמר 'תקחי, זה לא מזיק'".
זה מזיק כשלוקחים לשנים, תנסי בלי זה.
"ניסיתי לפני שנה וטיפסתי על הקירות".
יש לזה יותר יתרונות מחסרונות אבל זה לא ממש מומלץ לקחת את זה שנים רצוף, היו על זה מחקרים לאחרונה.
"אני אשקול את זה".