במסגרת הפינה 'טוב לדעת', סיפרה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM על פרט חשוב מעולם התזונה שלא כדאי לפספס, והפעם: מהם יתרונותיו התזונתיים והבריאותיים של הגזר, ומדוע מומלץ לאכול גזר אחד ביום? ד"ר רוזמן סיפרה על חשיבותו של ויטמין A שנמצא בגזר בכמות גבוהה.
לדברי רוזמן, הגזר מכיל את הפיגמנט הכתום בטא-קרוטן, חומר המוצא לוויטמין A בגוף. ויטמין A חשוב למערכת החיסון, לבריאות השיער, וגם לראיית לילה. ויטמין A עוזר בהאטת תהליכי הזדקנות, וגם חשוב לבריאות העור, מפחית אקנה ופיגמנטציה בעור. בנוסף, כמות ויטמין A בגזר היא הגבוהה ביותר מבכל הירקות הכתומים. בגזר אחד בינוני עד גדול יש יותר ויטמין A ממה שמבוגר צריך ליום, וכמעט פי 2 ממה שילדים צריכים. ויטמין A הוא ויטמין שעמיד לחום, ולכן גם בגזר מבושל או אפוי יש כמות עצומה ממנו.
בגזר יש גם הרבה אשלגן, שחשוב לויסות לחץ הדם, יש בו ברזל (בשלושה גזרים יש ברזל כמו במנת חזה עוף), ויש בו גם מגנזיום. יתרון נוסף של הגזר הוא שאפשר להכין מראש כמות גדולה של גזר מגורר, ולשמור במקרר. הערך התזונתי שלו נשמר, הוא נשאר קריספי ימים רבים ויכול להוות תוספת מצוינת לכל סלט בזמן דיאטה, ואפילו לסלט פירות.
לספיגה טובה של ויטמין A צריך שיהיה שומן בארוחה, ולכן כדאי להוסיף שמן איכותי או טחינה לסלט, אבל אם הארוחה מכילה כבר מזון עם שומן כמו ביצה, אגוזים או גבינה - זה מספיק ואין צורך להוסיף עוד שומן במיוחד.