כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן עם פינת טוב לדעת בתוכניתה ב-103FM, והפעם: למה כדאי לשלב גרעיני דלעת בתפריט? "הם מזון על, עשיר מאוד באשלגן שדרוש לשריר הלב, בברזל שחשוב למניעת אנמיה, וגם במגנזיום", הסבירה מאיה.
עם זאת, הדגישה כי הדבר החשוב ביותר מבחינתה זה שהם במקום הראשון מבחינת תכולת האבץ שבהם. "האבץ דרוש למערכת החיסון. הוא מנטרל וירוסים כמו וירוס הצינון ומקצר את זמן המחלה, הוא דרוש לפוריות הגבר, הוא חשוב לזיכרון ולריכוז, וגם למניעת נשירת שיער", אמרה, והוסיפה: "חוסר באבץ מתבטא בנקודות לבנות על הציפורניים, בפגיעה במערכת החיסון, עייפות, עצבנות, פגיעה בחוש הטעם והריח ועלייה במשקל".
אז מה כמות האבץ הדרושה ליום? לנשים: 8 מ"ג, ולגברים: 11 מ"ג.
ואיפה אפשר למצוא אותו? במאה גרם גרעיני דלעת קלויים - 10 מ"ג אבץ.
ב- 5 כפות שיבולת שועל - 2 מ"ג
במאה גרם בשר בקר- 7 מ"ג.
בכף טחינה גולמית מלאה - 1.2 מ"ג,
בכוס גרגרי חומוס מבושלים - 1.3 מ"ג.
עוד אמרה מאיה כי "אפשר להוסיף גרעיני דלעת לסלט, לפזר מעל הבצק של הלחמים לפני אפייה, להוסיף ליוגורט או לגרנולה ביתית, להכין עוגיות גרעינים וגם להוסיף לפשטידות".