עצירות היא אחת הבעיות הרפואיות הפחות נעימות שאדם עלול לחוות. אבל האם יש דרך לטפל בה כשכבר סובלים ממנה? על השאלה הזו בדיוק ענתה ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM, בשיחה עם מאזין הסובל מהבעיה.
"שמי אלי, לפני שלוש שנים עברתי אירוע מוחי, אני נאלץ בין היתר לקחת תרופות שגורמות לי לעצירות קשה. לאחרונה הייתי בטיפול סיני, הוא ייעץ לי לאכול ירקות מבושלים אבל אני יודע שירקות ברגע שמבשלים אותם הוויטמינים שלהם בחלקם הולכים לאיבוד".
אתה אוכל ירקות טריים?
"מעט".
הבעיה של העצירות נפתרה?
"לא נפתרה, אני נאלץ לקחת כדור טבעי לעזור אבל הבעיה קיימת".
הכדור עוזר?
"יכול לעזור, תלוי במינונים".
אתה צודק במיליון אחוז שירקות ברגע שמחממים אותם כמות ויטמין C יורדת, ככל שהחימום ארוך יותר כך יש ירידה בוויטמין C. אם מחממים פלפל 10 דקות נהרס חצי מהכמות, זה לא אומר שלא כדאי לאכול ירקות מבושלים כי הם באמת טובים לעיכול. אם אתה אוכל גם ירקות טריים סביר להניח שאתה מקבל את הוויטמינים שאתה צריך והמבושלים זה בשביל נפח ומעט יותר שובע. זה לא שזה לא נותן כלום, ויטמין A פחות נהרס בחום, אשלגן לא קורה לו כלום בחימום, בחלק יש סידן וברזל ולא קורה להם כלום בחימום. יש לזה ערך תזונתי מצוין.
"עד כמה שאני יודע ויטמין C נהרס".
נכון, תוסיף לך חוץ מהירקות המבושלים חצי פלפל אדום ועגבנייה ואתה מכוסה. אולי תשתה יותר מים, נגד העצירות.
"כן אני משתדל לשתות ליטר וחצי ביום".
נשמע לי בסדר.
"יש עוד משהו לעשות?"
אני מציעה שתנסה, יש דברים שעוזרים כמו שילוב של סלק מבושל בתפריט אחד ליום, תאנים מיובשות 2 ליום גם עוזר להם מאוד.
"הבעיה שהסוכר שלי גבולי".
אם אתה אוכל את הפרי היבש בבוקר יחד עם שקדים זה לא מקפיץ כל כך את הסוכר וזה לא נורא. תנסה גם.
"סלק מוריד לי לחץ דם".
תנסה תאנים עם כמה שקדים.
"זה רעיון".