רבים מחולי הסוכרת מוגבלים בדברים שהם יכולים לאכול, מחשש שרמת הסוכר שלהם תעלה. ד"ר מאיה רוזמן התייחסה לנושא הזה בתוכניתה ב-103FM בשיחה עם מאזינה שסיפרה כי בעלה חולה סוכרת ורצתה לדעת מה מותר לו לאכול ומה לא.
"לבעלי יש לו סוכרת ממש גבוהה וגם קצת לחץ דם. רציתי לדעת מה אסור לו ומה מותר לו, למשל הוא אוהב לשבת בלילה ולפצח גרעינים לבנים", סיפרה המאזינה.
זה בסדר, הוא בעודף משקל?
"קצת, כן".
מהבחינה של העודף משקל גרעינים לבנים, שקדים, ואגוזים וגם גרעינים שחורים לכולם יש אינדקס גליקמי 0 ולכן אם הוא אוכל את זה בלילה זה מצוין, אלא רק מהבחינה של המשקל.
"בבוקר הוא אוהב לאכול לחם, עוגיות".
זה לא טוב. בוא נגיד שתי פרוסות לחם שיפון מלא עם טחינה אבוקדו או גבינה כלשהי זה בסדר, אבל לא צריך עוגיות. זה חבל. גרעינים זה סבבה לגמרי.
"תורמוס?".
מצוין.
"בבוקר הוא שלוש פעמים בשבוע במועדון שאוכלים לחם עם ביצה, אבוקדו, ירקות, קוטג'".
מצוין.
"כן, וכוס קפה אחרי שעתיים עם משהו. צהריים - פסטה עם ירקות ואגרול".
למה לא חלבון? דג עם ירקות נניח? במקום פחמימה שיאכל חלבון.
"בערב אתמול למשל הוא אכל עלי גפן ממולא באורז בלי בשר".
עוד פעם פחמימות
"מה הפחמימה?".
אורז, לחם, עוגות, עוגיות, פסטה, תפוחי אדמה אלה פחמימות שכדאי לו להמעיט. יותר חלבונים זה בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב וכל הקטניות. שומנים זה אגוזים, שקדים, גרעינים שגם הוא יכול לנשנש.
"אם אני קונה ממתיק דל סוכר, בלי סוכר, או עוגיות ללא סוכר".
עוגיות ללא סוכר בבוקר? אני מוכנה להתפשר. בלילה לא כדאי כי יש בזה כנראה קמח או פחמימה אחרת או שיבולת שועל.