טובה גם לנפש: הסגולה המפתיעה של הטחינה | מאיה רוזמן

היא אחד המזונות הכי בריאים שקיימים, ויש בה ערכים תזונתיים גבוהים יותר מאשר מזונות רבים אחרים. התזונאית מסבירה על הערכיםך התזונתיים של הטחינה, למה לשים לב בחנות וכמה קלוריות יש בכפית

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
טחינה
טחינה | צילום: אינג אימג'

טחינה היא אחד המזונות הבריאים ביותר שקיימים. יש בה סידן, ברזל, מגנזיום, אבץ שדרוש למערכת החיסון, שומנים איכותיים והיא אפילו המקור הכי עשיר לחומר המוצא לסרוטונין, שמשפר מצב רוח ומפחית את הצורך במתוק.

מבין כל הטחינות, הכי בריאה היא טחינה שעשויה משומשום מלא. צריך לשים לב להגדרות, לא מדובר בטחינה שכתוב עליה '100% שומשום טהור' או 'שומשום משובח', אלא רק אם כתוב עליה '100% שומשום מלא'.

טחינה כזו מכילה פי 6 סידן מטחינה גולמית רגילה, יש בה פי 5 ברזל, ויותר סיבים תזונתיים. בשתי כפות טחינה גולמית משומשום מלא יש סידן באותה כמות כמו ביוגורט ויותר ברזל ממה שיש בעוף. רק לא לשכוח: בכפית טחינה גולמית יש מעל 60 קלוריות ובכף גדולה מעל 200.

תגיות:
מאיה רוזמן
/
טחינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף