לא סתם אגוז: חלקינו אוהבים לקחת אותם איתנו בשקית לעבודה, חלקינו סתם מנשנשים אותם בבית ליד הקפה. שקדים הם לחלוטין חטיף נהדר, שמכיל המון סגולות בריאותיות. הדיאטנית המומחה של 103FM, ד"ר מאיה רוזמן, מסבירה למה, אבל גם מסבירה למה צריך לאכול אותו בזהירות - ולא להגזים.
"בשקדים יש 50% שומן, יש בהם כמות עצומה של ויטמין E שהוא נוגד חמצון חשוב, הרבה ברזל, מגנזיום, אשלגן שדרוש לוויסות לחץ הדם, אבץ שדרוש למערכת החיסון ולפוריות, וגם סידן. בקיצור, מדובר ב'מזון-על'", הסבירה רוזמן.
עם זאת, כאן נכנס החלק הבעייתי באכילה מרובה של שקדים, למרות כל הדברים הטובים שהם מכילים: "במאה גרם שקדים יש כמעט 600 קלוריות, ולכן מנת נשנוש בזמן דיאטה צריכה להיות 20 גרם, כלומר כ-15 שקדים".
"במחקר שפורסם בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו כיצד צריכת 30 שקדים ביום משפיעה על רמות הכולסטרול הרע בדם ועל השומן בכבד", הסבירה עוד."51 משתתפים צרכו כל יום כ-30 שקדים במשך 6 שבועות, ו-56 משתתפים אחרים צרכו נשנושים אחרים. על פי התוצאות, צריכת השקדים תרמה להפחתה ברמות הכולסטרול רע והסיכון למחלות לב".