נפלאות האדממה: האם יש דבר כזה "נשנוש בריא"? מסתבר שכן, והוא הרבה יותר פופולרי ממה שאתם חושבים. המאזינה שאלה את הדיאטנית המומחית של 103FM, ד"ר מאיה רוזמן, כמה פולי סויה, הידועים בכינויים - אדממה, ניתן לאכול ביום. התשובה של רוזמן עלולה להפתיע אתכם.
"אדממה בלי קליפה ניתן לאכול כוס", השיבה הדיאטנית למאזינה. "כוס זה מנת חלבון של בערך 120 קלוריות, בלי הקליפה. עם הקליפה זה יוצא כפול, כי הקליפה שוקלת חצי מהפולי סויה. פולי סויה זה מהמם". רוזמן שיתפה את המאזינה על הרגלי צריכת האדממה שלה: "קניתי (פולי סויה) לבנים, זה גם מהמם. הירוקים טריים ומכילים את כל נוגדי החימצון של הסויה בכמות הכי גדולה, יותר מטופו".
כשאמרה לדיאטנית המומחית כי היא נוהגת לבשל את פולי הסויה על הגז במשך 7-5 דקות, האחרונה השיבה: "זה בכלל לא הרבה. דיברנו בהתחלת התוכנית, זה נקרא בישול קצר, לא הורס לך כלום. טעים, מלא חלבון וברזל ויש בזה מלא דברים טובים. בסויה יש נוגדי חימצון וגם חומרים דומים לאסטרוגן בגוף שיש להם השפעה על ההורמונים אצלנו והיא טובה, מונעת תופעות של גיל המעבר והרבה דברים".