התרד ידוע כאחד הצמחים הפופולריים בעולם המערבי, בעל סגולות בריאותיות וסגולות רפואיות. הצמח מכיל נוגדי חימצון המעניקים יתרונות רבים לאזורים שונים בגופנו, אך יש לו חיסרון משמעותי שחלקנו לא מודעים אליו. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה הכל בתוכניתה ב-103FM.
התרד אומנם קיבל תדמית בריאה במיוחד, אך על פי ד"ר רוזמן צריכתו מונעת מגופנו לספוג סידן וברזל כאשר אנו משלבים אותו בתפריט הכולל מינרלים אלו. המאזינה, ששמעה את ההסבר, תהתה האם למרות חיסרונו של הצמח ההירואי רצוי וכדאי להמשיך לצרוך אותו.
ד"ר רוזמן הבהירה את העניין: "בתרד יש חומצה אוקסלית שיש לה נטייה לקשור מינרלים והיא אינה משחררת אותם במקום הנכון". חומצה זו גורמת לכך שיש סיכוי גבוה כי אותם מינרלים לא ייספגו ויצאו יחד עם הצואה מגופנו.
"התרד מכיל כמות עצומה של חומצה פולית שזמינה לנו בגוף בצורה יפה", אמרה רוזמן, והוסיפה: "מעבר לזה יש לו טעם טעים, ירקות עם כלורופיל עם סיבים תזונתיים יכולים להשתלב בפשטידות ואפשר לעשות איתם מטעמים דיאטטים מהממים. יש בו המון ויטמין K, ויטמין A ועוד המון דברים שאנחנו כן יכולים ליהנות מהם".
לכל דבר יש יתרון וחסרון - פשוט לומדים עם מה לשלב
בהמשך דבריה, הסבירה ד"ר מאיה רוזמן על חשיבותם של הסיבים התזונתיים. "הם מונעים סרטן המעי הגס, עצירות, משביעים ומאריכים את זמן האכילה. הסיבים תורמים גם לשובע ומפחיתים את כמות הקלוריות הנצרכת".
"סיבים תזונתיים מונעים את כל המחלות האפשריות", הדגישה, "יש לכל הדברים האלו יותר יתרונות מאשר חסרונות. ברגע שיודעים את החיסרון לוקחים אותו בחשבון".
סייעו בעריכה: שני רומנו ומאור ראטה, 103FM