איך יורדים במשקל למרות הקור? זו השאלה הקשה ביותר לאלו מאיתנו המתמודדים עם המירוץ האינסופי לשמירה על המשקל. הדיאטנית המומחית של 103FM, ד"ר מאיה רוזמן, שיתפה את מאזיניה בסיבות לחשקים המוגברים בתקופת החורף, וגם המליצה על דרך להימנע מהשמנה בעזרת תפריט דיאטטי וחורפי במיוחד.
"ברור שבחורף עולה תחושת הרעב", הסבירה רוזמן תחילה, "אחת הסיבות זה כי הגוף מחמם את עצמו באמצעות אכילה ופעולת העיכול. כשקר לנו, עולה התיאבון, בעיקר למאכלים חמים ומחממים. בחושך, יש ירידה ברמת הסרוטונין במוח, ובגלל שבחורף יש שעות חושך רבות, אז יש עלייה בחשק לפחמימות, שכביכול מעלות את הסרוטונין", הסבירה עוד.
אז איך לא הורסים את הדיאטה עם כל החשקים האלה למאכלים כבדים וחמים? הדיאטנית המליצה על תפריט עם מאכלים חמים שמסתכם בסך הכל ב-1,200 קלוריות ליום.
ארוחת בוקר
- טוסט מ-2 פרוסות לחם קל/1 פיתה קלה
- גבינה צהובה 28% פרוסה דק
- עגבנייה
- זיתים
- שתייה חמה עם חלב/חלב סויה ללא סוכר (ניתן לשלב סוכרזית/סוכרלוז)
ארוחת ביניים
- בננה
- 7 שקדים/אגוזי מלך
ארוחת צוהריים
- עוף/דג/טופו בתנור
- בטטה בתנור/ברוקולי מאודה
- מרק ירקות
נשנוש אחר הצהריים
- שתייה חמה (אפשר עם סוכרזית/סוכרלוז)
- 2 צנימים עם כפית ריבה/2 עוגיות שיבולת שועל
ארוחת ערב
- שקשוקה
- 2 פרוסות לחם קל
- גבינה (לבנה/צהובה)
- סלט
נשנוש לילה
- דייסת שיבולת שועל (חצי כוס חלב וחצי כוס מים)
- או: פופקורן דל שומן
- או: 15 שקדים