טוב לדעת: האם התכונות הבריאותיות הטובות של הגבינה הצהובה נשמרות גם בזמן שאנחנו אוכלים אותה בטוסט, בפיצה או בכל מאפה מטוגן? הדיאטנית המומחית של 103fm, ד"ר מאיה רוזמן, נדרשה לשאלה בתוכניתה השבועית ברדיו - והתייחסה לאחד מהמרכיבים החשובים ביותר - הסידן.
רוזמן אמרה תחילה: "גבינות צהובות הן מהמקורות החשובים והעשירים ביותר לסידן בתזונה שלנו, וכמעט שאין להן מזונות מתחרים בכמות סידן גבוהה". היא נתנה דוגמה: "בפרוסת גבינה צהובה אחת יש כ-250 מ"ג סידן, שזה כרבע מהדרישה היומית המומלצת למבוגרים".
למרבה ההפתעה, הדיאטנית הוסיפה כי "כמות הסידן בטוסט או בכריך או בפיצה נשארת דומה לחלוטין לפני ואחרי החימום". עד כדי כך? כן, רוזמן הדגישה: "הסידן לא נהרס בחום, אפשר לשרוף דברים עד אפר והסידן נשאר בכמות זהה".