שקד מוסיף המון: האם שקדים הם נשנוש טוב לאנשים הסובלים מסוכרת או בעלי חשש מוגבר לעליית המוגלובין A1C? הדיאטנית המומחית של 103fm, ד"ר מאיה רוזמן, סקרה בפינת המחקר בתוכניתה השבועית ברדיו מחקר שפורסם השנה בירחון האמריקאי לרפואה שבדק נסיינים שהדיאטה שלהם כללה שקדים כנשנוש לצד תפריט דל פחמימות - ואלו תוצאותיו.
"במחקר חילקו אנשים עם נטייה לסוכרת לשתי קבוצות", הסבירה רוזמן תחילה, "אחת ביצעה תפריט דל פחמימות עם שקדים, למשך 3 חודשים, בקבוצה השניה ביצעו תפריט דל שומן שכן הכיל פחמימות, לתקופה דומה. לכל המשתתפים נבדקו מדדי דיכאון, רמות סוכר בדם וגם רמות המוגלובין A1C", המשיכה.
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
"לפי התוצאות התפריט דל הפחמימות שכלל שקדים כנשנוש ביניים – הפחית את הדיכאון, וגם שיפר את רמות הסוכר בדם. חשוב לציין ששקדים מכילים 50% שומנים איכותיים, 21% חלבונים איכותיים, וגם הרבה ויטמינים B, סידן, ברזל ומגנזיום", ציינה.
לסיכום אמרה הדיאטנית על השקדים כי "הם נחשבים לנשנוש נפלא וסופר-בריא, גם למי שבדיאטה, וגם למי שלא", הוסיפה רוזמן. "15 שקדים מכילים כ-120 קלוריות הם מנת ביניים אחת".