גזר הוא אחד הירקות הפופולריים, ויש לו יתרונות בריאותיים חשובים, כשהבולט והידוע שבהם הוא שהוא משפר את הראייה על ידי הבטא קורטן שנמצא בגזר ונותן לו את הצבע הכתום. ד"ר מאיה רוזמן נשאלה על ידי מאזין בתוכניתה ב-103FM כיצד הוא יקבל את הערכים התזונתיים של הגזר בצורה הטובה ביותר, כשהוא חי או מבושל?
מחקר קבע: זה מה שצריך לאכול כדי לישון טוב יותר | מאיה רוזמן
יצא לו שם רע: כל מה שצריך לדעת על מונוסודיום גלוטמט | מאיה רוזמן
ד"ר רוזמן השיבה כי "לדעתי, ממבושל. גזר טרי כביכול מכיל יותר ויטמינים מאשר מבושל, כי בזמן חשיפה לחום, חלק מהוויטמינים מתפרקים, אבל גזר עשיר בעיקר בוויטמין A בצורה צמחית, והוא פחות רגיש לחום. ויטמין C מתפרק בחום מאוד מהר".
עוד אמרה: "ובגלל שגזר טרי יותר קשה לעיכול, וגזר מבושל יותר קל לעיכול, אז גם אם התפרק טיפונת ויטמין A, עדיין הכמות הסופית הנספגת גבוהה יותר, ולכן בגזר מבושל נספג יותר ויש עדיפות".
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
סייע בהכנת הכתבה: אמיתי דואק