רבים מאיתנו מנסים לרדת במשקל ומחפשים את הדיאטה המתאימה לנו. ד"ר מאיה רוזמן סיפרה בתוכניתה ב-103FM על מחקר שעסק ביתרונותיו הבריאותיים של תפריט דל בפחמימות, ועשיר ובשומן וחלבון. "תפריט זה נחשב כיעיל מאוד לירידה במשקל וגם לטיפול בסוכרת", שיתפה. "במחקר שפורסם החודש בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו מה קורה עם תפריט כזה, שהוא יותר ידידותי לסביבה וכל החלבון והשומן בו מגיע מן הצומח ולא מן החי".
לכבוד החורף: הקינוח המושחת שדווקא מתאים לדיאטה
החלטתם על דיאטה ונשברתם בערב? זאת הסיבה
"המשתתפים במחקר קיבלו תפריט צמחוני או טבעוני, דל בקלוריות ובפחמימות, למשך 3 חודשים, בהם בדקו להם לחץ דם וכולסטרול בדם", סיפרה ד"ר רוזמן. "המשתתפים בשתי הקבוצות ירדו בממוצע 6 ק"ג, וכל מדדי הבריאות שלהם השתפרו מבחינת סוכר, סיכון למחלות לב וסוכרת ולחץ דם".
בסיום, הדגישה: "החוקרים המליצו לכל אלו שמחפשים עכשיו בהתאם לטרנד והתיאוריות החדשות לפצוח בתפריט חלבונים, שכדאי לעשות תוך שימוש באופציות צמחוניות שהן גם ידידותיות יותר לכדור הארץ מבחינת אפקט החממה, ומביאות בסופו של דבר לאותן תוצאות כמו בתפריט שאינו צמחוני".