מסעדת הביסטרו אברטו במלון ליר סנס השיקה לאחרונה תפריט קיץ המתבסס על מנות ביסטרו בסגנון "פארם טו טייבל". המלון נמצא בלב המושבה גדרה, כשהוא יושב במבנה היסטורי ששימש בעבר כבית מרפא. המלון משתרע על 3 דונמים, עם 24 חדרים הפונים לקהל של בני 18 ומעלה. במרבית החדרים יש מרפסת המשקיפה אל גן המלון, ולחלקם יש סאונה וג'קוזי פרטיים.

מסעדת "אברטו" שוכנת בקומת הקרקע של המלון ואת התפריט העונתי מוביל השף איתי שלו, שחזר למטבח המקומי אחרי שנים כיועץ קולינרי בכיר. אם השם איתי שלו נשמע לכם מוכר, זה כי הוא היה השף המיתולוגי של מסעדת "שלו ביער" ו"כפות תמרים". 

השף איתי שלו  (צילום:  עוז אוחיון)
השף איתי שלו (צילום: עוז אוחיון)

שלו, מראשוני השפים המקומיים שהביא את גישת "Farm to table" לישראל, מוביל מדיניות של רכישת חומרי גלם היישר מהחקלאיים מהיישובים הסמוכים לגדרה: בשר בקר טרי מזן הולנשטיין נרכש מהעדר של משק פודור ממושב ניר ישראל, ירקות טריים מגיעים למסעדת הביסטרו אברטו מדי יום ממשק הילמן ממושב בית אלעזרי והביצים הטריות נאספות כל בוקר ממשק איזי ממושב קדרון. 

התפריט החדש מתאפיין במנות ראשונות עשירות המשלבות בשרים ודגים נאים וירקות טריים כמו: קרפצ'ו דג ים משתנה (82 שקל), סשימי טונה אדומה ברוטב אסייתי לימוני (88 שקל), סביצ'ה דג לבן עם רוטב סודי וקרם עגבניות צהובות  (88 שקל). קרפצ'ו סינטה (64 שקל) מוגש עם איולי כמהין, ארוגולה, שמן זית, בלסמי מצומצם ופרמז'ן, וטרטר וייסבראטן עגל (68 שקל) על ברוסקטה מבריוש עם שאלוט, צלפים ואיולי חרדל.

כרובית, מסעדת אברטו (צילום:  עוז אוחיון)
כרובית, מסעדת אברטו (צילום: עוז אוחיון)

"סלט עלים של קיץ" שמציע שילוב של סלנובה, לליק ואנדיב בוויניגרט הדרים, שקדים קלויים, סנט מור ונקטרינות (64 שקל) והבוראטה פרסקה המשלבת גספצ'ו עגבניות ואננס טרי, עגבניות צלויות, שמן ירוק ובלסמי מצומצם (64 שקל), "הכרובית" הבנויה מקריספי כרובית, כרובית צלויה בקינמון וצ'ילי, קרם כרובית ואיולי נענע (54 שקל), ופטריות פורטבלו צלויות במרינדה אסייתית עם סלט שורשים מרענן (64 שקל). 

המנות העיקריות בתפריט כוללות ריגוטיני בקר הבנוי על בשר מפורק בבישול ארוך, מנגולד ורוטב שמנת מפולפלת ופרמז'ן (108 שקל), סהרוני כרישה וגבינות המשלב בין עלי מנגולד טריים ורוטב בר בלאן (94 שקל), טליאטלה עגבניות צלויות מפסטה טרייה, חמאת עגבניות, סוכריות שרי, בזיליקום, סטרצ'יטלה ואבקת פיסטוק (84 שקל), פילה דג ים בקארסט פיסטוקים, ירקות ירוקים, רוטב זעפרן ודבש ופירה (138 שקל), אנטריקוט הולשטיין יחד עם צ'ימיצ'ורי נקטרינות, ירקות ירוקים וגרטן תפוחי אדמה ובטטה (230 שקל) ופילה עגלה ישראלית מקומית יחד עם ירקות ירוקים, גראטן תפוחי אדמה ובטטה, רוטב שמנת וציר בקר מפולפל (168 שקל). 

סביצ'ה דג לבן, אברטו  (צילום:  עוז אוחיון)
סביצ'ה דג לבן, אברטו (צילום: עוז אוחיון)

הקינוחים בתפריט כוללים נמסיס שוקולד, הבנויה על קרמו שוקולד, קראמבל קקאו, שברי אגוזי לוז וגלידת וניל צרפתי (52 ש"ח), טירמיסו פרלינה אגוזי לוז וזביונה המשלב בין בסקוטים טבולים באספרסו, קרם זביונה על בסיס פורט ופרלינה אגוזי לוז (54 שקל), עוגבת גבינה באסקית "אברטו סטייל" שחומה מבחוץ ורכה מבפנים, רוטב אנגלז פקאן ועוגיות ברטון (52 שקל) ופנקוטה קוקוס, קינוח טבעוני הבנוי על קרם קוקוס, קוקוס קלוי, אננס בטוב מנגו ופסיפלורה, כפיר ליים ושקדים קלויים (56 שקל).