בלב שכונת רחביה היוקרתית בירושלים, במבנה היסטורי הידוע כ"בית מולכו", מתרחשת בימים אלה הרצה שקטה של מיזם שאפתני - מלון רמב"ן. קבוצת "מחניודה" בהובלת השפים אסף גרניט ואורי נבון צוללת לראשונה לעולם המלונאות, ומביאה איתה את הבשורה הקולינרית שהפכה אותה למותג מוביל בישראל.

המבנה המיתולוגי ברחוב רמב"ן 20, שנבנה ב-1929 על חורבות ביתו של העיתונאי וההיסטוריון יצחק רפאל מולכו, טומן בחובו סיפור מרתק. בשנות ה-30 עד ה-50 פעל במקום קפה רחביה ההיסטורי, מהראשונים והמודרניים בירושלים, שהיווה מוקד משיכה לאנשי צבא בריטיים, פקידי המנדט, סופרים ואנשי תרבות, לצד תושבי השכונה ואורחים מרחבי העיר.

קפה רמב''ן (צילום: עומר סוורי)
קפה רמב''ן (צילום: עומר סוורי)

לאחר ארבע שנות עבודה אינטנסיבית, בשיתוף עם חברת אביב שני פיתוח ובנייה, הושלם הפרויקט השאפתני. המבנה המקורי עבר תהליך שימור מוקפד, כשלשתי הקומות הקיימות נוספו שתי קומות תת-קרקעיות ושלוש קומות עליונות. חזית המבנה ההיסטורי שומרה בקפידה, תוך שילוב אלמנטים מקוריים כמו חלונות העץ המשוחזרים.

המלון מציע 22 חדרי אירוח בגודל 17-34 מ"ר, המעוצבים במאפיינים ירושלמים מובהקים. קירות האבן המסותתת, שנעשו בעבודת יד על ידי אומנים מומחים, משתלבים עם מערכת מראות מתוחכמת היוצרת תחושת מרחב. בקומת הגג ממוקמות שלוש סוויטות מפוארות בגודל 50-100 מ"ר עם מרפסות מרהיבות, הניתנות לחיבור ליצירת חלל אירוח אחד גדול.

חדר במלון רמב''ן (צילום: עומר סוורי)
חדר במלון רמב''ן (צילום: עומר סוורי)

הקונספט העיצובי, פרי תכנונם של משרד טל הים אדריכלים וסטודיו גד הלפרין, מתכתב עם המיקום הייחודי בשכונת רחביה. המלון תוכנן להשתלב בסביבה השכונתית, עם גישה לגינה הציבורית הסמוכה וחיבור לקהילה המקומית. בקומת המרתף יצרו המתכננים חצר פנימית עם קיר קשתות מחופה אבן, המדמה ישיבה בחצר ירושלמית טיפוסית.

עבור גרניט, המיזם מהווה המשך טבעי לפעילותו בתחום התיירות, שהחלה ב-2021 עם ליווי מלון גלי כנרת והקמת מסעדת לוטה, והמשיכה בשיתוף הפעולה עם אל על כשף החברה. יחד עם נבון, שותפו הוותיק הידוע כטיפוס מקצועי ויסודי הנמנע מחשיפה תקשורתית, הם מבטיחים להביא את הסטנדרטים הגבוהים שהפכו את מסעדותיהם למותג מוביל גם לעולם המלונאות.

מלון רמב''ן (צילום: עומר סוורי)
מלון רמב''ן (צילום: עומר סוורי)

במלון יפעלו שתי מסעדות כשרות - חלבית ובשרית, והוא יחזיר לחיים את קפה רחביה המיתולוגי. על חוויית האירוח הכוללת מופקד דורון יעקובוביץ', איש הקוקטיילים המוערך של הקבוצה, המבטיח לשלב בין אלגנטיות ירושלמית קלאסית לבין חדשנות קולינרית עכשווית.