בירת פורטוגל, ליסבון, רשמה הישג היסטורי כשזכתה לראשונה בפרס היעד הקולינרי המוביל באירופה. הפרס ניתן לה במסגרת ה-World Culinary Awards. בטקס, שנערך בדובאי, ליסבון התעלתה על ערים מובילות כמו ברצלונה, קופנהגן, פירנצה, לונדון, פריז ווינה.
גסטרונומיה היא אחד השיקולים המרכזיים בבחירת יעד תיירותי, וליסבון ידועה מזה זמן רב בהיצע המגוון והאיכותי שלה. המבקרים בעיר יכולים ליהנות ממסעדות מקומיות המגישות מאכלים מסורתיים, לצד מסעדות שף וכוכבי מישלן המעניקים פרשנות מודרנית לטעמים הקלאסיים של המטבח הפורטוגלי.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
אחת האטרקציות הקולינריות המרכזיות בעיר היא שוק Time Out, השוכן במבנה היסטורי בשכונת Cais do Sodré. השוק, שעבר שיפוץ מקיף בשנת 2014, הפך למתחם אוכל חדשני המאגד תחת קורת גג אחת את מיטב השפים והמסעדנים בעיר. המבקרים יכולים למצוא כאן דוכנים המציעים מנות מהמטבח הפורטוגלי המסורתי לצד מסעדות שף עכשוויות, בר יינות מקומיים, דוכני מאכלי ים טריים ומעדניות המתמחות בגבינות ונקניקים מקומיים. השוק, שזכה להכרה בינלאומית כאחד משווקי האוכל הטובים בעולם, מהווה הצצה מרתקת לתרבות האוכל העשירה של ליסבון ומושך אליו תיירים ומקומיים כאחד.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
כמו כן, העיר מתהדרת ב-17 מסעדות מישלן לשנת 2024, המציגות את חוד החנית של הקולינריה המקומית. בין הבולטות שבהן נמצאת מסעדת Belcanto של השף המוערך חוזה אווילז, המחזיקה בשני כוכבי מישלן ומשלבת חומרי גלם פורטוגזיים מסורתיים עם טכניקות מודרניות. לצידה פועלת Alma בניצוחו של השף אנריקה סה פסואה, המציעה חוויה קולינרית המשלבת אווירה פורטוגזית חמה עם מנות שף יצירתיות. ראויה לציון גם מסעדת Encanto, שזכתה בכוכב מישלן תוך חודשים ספורים מפתיחתה בזכות תפריט טעימות צמחוני חדשני המבוסס על תוצרת מקומית ועונתית.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
ראש עיריית ליסבון, קרלוס מואדס, הביע גאווה רבה בזכייה ההיסטורית. לדבריו, הפרס מהווה הכרה באיכות הגסטרונומית של העיר ומעיד על השילוב המוצלח בין מסורת לחדשנות. הוא הדגיש את תרומתה של הקולינריה לכלכלה המקומית ולאיכות התיירות בליסבון.
פרסי World Culinary Awards, המהווים חלק מאירועי World Travel Awards, מציינים השנה את מהדורתם החמישית. מטרת הפרסים היא לקדם את התרבות הקולינרית העולמית ולעודד תיירות גסטרונומית. האירוע מדגיש את החדשנות והמצוינות בתחום ומעניק פרסים במגוון קטגוריות, כולל מסעדות, שפים, בתי מלון ומוסדות קולינריים אחרים. הזוכים נבחרים באמצעות הצבעת הציבור.