לפעמים הפתעות קולינריות מגיעות מהמקומות הכי לא צפויים. בכניסה לקיבוץ גליל ים, רחוק מהמולת העיר, התמקם בשקט מתחם אוכל שהוא בדיוק מה שחיפשנו - שילוב מושלם של אוכל מעולה, אווירה כפרית ומרחב ירוק ונעים.
בין עצי האקליפטוס הוותיקים של הקיבוץ מצאנו ארבע משאיות אוכל, שכל אחת מהן מביאה סיפור קולינרי אחר. השילוב ביניהן יוצר חוויית אכילה שמזכירה יותר פסטיבל אוכל רחוב בברלין או בלונדון מאשר מתחם ישראלי טיפוסי.
התחלנו את המסע הקולינרי שלנו ב"נונה פורטונה", שמביאה טעם אותנטי של איטליה למתחם. הפתעה ראשונה: פיצת פפרוני מושלמת עם בצק עבה ואוורירי שמזכיר פוקצ'ה איטלקית, ורביולי מעודן שמוכיח שגם ממשאית אפשר להוציא פסטה ברמה גבוהה.
המשכנו ל"לוניו פיש אנד צ'יפס", משאית הדגים שהפכה במהרה לפייבוריט שלנו. כאן מצאנו את אחד הפיש אנד צ'יפס הטובים שטעמנו בארץ - דג לבן ועסיסי בציפוי קריספי להפליא, שמוגש עם צ'יפס פריך וחם. הפתעת המנה היא דווקא רוטב הטרטר הביתי, שמוסיף נגיעה מתוחכמת למנה הבריטית הקלאסית.
התיאבון שלנו הוביל אותנו ל"הצרפתי". ההמבורגרים כאן הם סיפור של תשוקה - בשר טחון גס שנצלה בדיוק במידה הנכונה, עם תוספות שמעידות על חשיבה קולינרית מעמיקה. ריבת הבצל הביתית וחזה האווז המעושן הופכים את ההמבורגר ה"פשוט" לחוויה צרפתית מתוחכמת עם פיצוץ של טעמים בפה.
את הביקור חתמנו ב-"Oriental Express", שם התפנקנו על גרין קארי עם איטריות אודון ועוף עם ירקות פריכים ורוטב מאוזן שלא מציף את המנה. זו הוכחה שגם אוכל רחוב אסייתי יכול להיות מעודן ומדויק. לא ויתרנו גם על נקניקייה יפנית שמגיעה בלחמניית באן עם חמוצים יפניים ומיונז יוזו.
מה שהופך את המתחם למיוחד הוא לא רק האוכל המצוין, אלא גם האווירה. בערב, כשהשמש שוקעת מאחורי העצים והתאורה הרכה נדלקת, נוצרת אווירה קסומה שגורמת לך לשכוח שאתה בכלל בארץ. בימים של שמש חורפית, אפשר לרבוץ שם שעות ולנשנש כל פעם ממשאית אחרת.
חוץ מזה, בסופי שבוע המתחם מתעורר לחיים באופן מיוחד, כשארבע משאיות נוספות מצטרפות למסיבה. החומוס הטרי של גליה, קינוחי פיסטוק מפתיעים, ובשרים מעושנים.
מחירים: בין 40-80 שקלים למנה עיקרית.
מתי פתוח: במהלך השבוע בין 11:00-22:00, סופי שבוע (חמישי עד שבת) בין 11:00-23:00. רק קחו בחשבון שבשבתות בדרך כלל עמוס, אז מומלץ להגיע מוקדם כדי לא לעמוד בתורים.
יש חניה צמודה למתחם