שר התיירות חיים כץ עשה היסטוריה כשפתח היום (חמישי) את יריד התיירות הבינלאומי OTM במומבאי, אחד מאירועי התיירות החשובים ביותר במרכז הודו. במסגרת ביקור העבודה ביבשת, הוביל השר שורת מהלכים אסטרטגיים לחיזוק קשרי התיירות בין המדינות.
הבשורה המשמעותית ביותר הגיעה מחברת אייר אינדיאה, שהודיעה על תוכניותיה להשיק קו טיסות ישיר בין מומבאי לנתב"ג לקראת 2026. זאת בנוסף לטיסות מניו דלהי שיתחדשו כבר במרץ הקרוב. בפגישה עם מנכ"ל החברה, קמפבל ווילסון, סוכמו הפרטים האחרונים להפעלת הקווים.
"בהודו קיים פוטנציאל תיירות אדיר שאנו פועלים לממש", אמר השר כץ. "הצבנו כיעד אסטרטגי ב-2030 להגיע לשבעה מיליון תיירים והודו היא שוק מפתח בהשגתו. התייר ההודי מחפש חוויה ייחודית ולישראל יש היצע תיירותי עשיר שנותן מענה נרחב".
במפגש היסטורי עם שר התיירות ההודי, גאג'נדרה סינג שקוואט, סוכם על קידום תוכנית להבאת עובדים הודים לתעשיית התיירות הישראלית. השר כץ הזמין את עמיתו ההודי לבקר בישראל במסגרת יריד התיירות IMTM שיתקיים במאי.
הנתונים מדברים בעד עצמם: בשנת 2023, עד פרוץ המלחמה, ביקרו בישראל 55,000 תיירים מהודו, לעומת שיא של 80,000 מבקרים בשנת 2019. כעת, עם פתיחת קווי תעופה חדשים וחיזוק שיתופי הפעולה, צפויים המספרים לעלות משמעותית.
ביריד OTM, המארח השנה כ-1,100 גופי תיירות מ-55 מדינות, מציג הביתן הישראלי על שטח של 40 מ"ר את ישראל כיעד תיירותי יוקרתי ואטרקטיבי. היריד צפוי למשוך למעלה מ-40,000 אנשי מקצוע מתעשיית התיירות, כולל סוכני נסיעות, נציגי רשתות מלון, חברות תעופה ומארגני כנסים.
במשרד התיירות כבר נערכים לביקור משלחת של סוכנים ועיתונאים מהודו בישראל בחודשים הקרובים, במטרה לפתח חבילות נופש ייעודיות ולהגביר את החשיפה התיירותית.