ד"ר מאיה רוזמן שבה לאולפן ב-103FM על מנת להפוך את השגרה לבריאה ונכונה יותר. את פתח התוכנית היא הקדישה לחג השבועות שיגיע השבוע. "לקראת חג השבועות, ננפץ כמה מיתוסים על גבינות", אמרה.
בפתח התוכנית אמרה: "לדעתי הגבינה הכי בריאה היא ריקוטה, כי היא מכילה הכי הרבה סידן מכל הגבינות הלבנות ובנוסף לזה היא עשויה גם ממי גבינה, שהם מים שנשארים בזמן ייצור גבינות אחרות ומסתבר שהחלבון בהם הכי איכותי מכל המאכלים והכי מתאים לבניית השרירים שלנו".
"הגבינות המלוחות מכילות יותר חלבון ויותר סידן מגבינות לבנות רגילות, אבל החיסרון הרציני הוא כמובן שיש בהן פי שלושה עד פי שישה מלח. אז מצד אחד, כשמשלבים את הגבינות האלו בפשטידות ומאפים, אין צורך בתוספת של עוד מלח כך שהכמות הסופית יכולה להתאזן. אבל מצד שני, בקובייה של בולגרית שמוסיפים לסלט או ליד אבטיח, יש לפעמים כמעט כפית מלח שלמה, וזה המון", המשיכה.
"יש גבינות בולגריות וצפתיות מעודנות שיש בהן חצי מכמות המלח שיש באחרות, והן כמובן העדיפות, וגם אלו בהן פחות שומן וקלוריות", ציינה. "צריך לקרוא את טבלת הערכים התזונתיים, ולחפש כמה נתרן יש במוצר, וזה אומר כמה מלח יש. אם יש במאה גרם גבינה 1,200 מ"ג נתרן, זה שווה לחצי כפית מלח, ומאה גרם גבינה בולגרית זה בדיוק הכמות שמקבלים בסלט במסעדה".
האם גבינה צהובה היא מאכל לא בריא? "הגיע הזמן לעשות קצת סדר בנושא הגבינות הצהובות, ולדבר על רשימת הרכיבים שלהן וגם על היתרונות לעומת החסרונות", אמרה. "מלח - כדאי לדעת שבשלוש פרוסות של גבינה צהובה יחד - יש פחות מרבע כפית מלח. סיבה נוספת שמשמיצים בגללה את הגבינה הצהובה היא הכולסטרול, וזו הזדמנות לנפץ את המיתוס - פרוסת גבינה צהובה עתירת שומן מכילה פחות מ-30 מ"ג כולסטרול, רק להשוואה - בביצה אחת יש 200 עד 300 מ"ג, כלומר פי 10".
עוד הסבירה: "שומן - צריך להסתכל על כמות השומן והכולסטרול והמלח בתפריט שאוכלים במשך היום כולו ולאו דווקא על מוצר מסוים שממילא אוכלים פרוסה של כמה גרמים בלבד. צריך לזכור שגבינה צהובה היא אחד המקורות החשובים לסידן בתזונה. לייט - לכל אלו שטוענים שגבינות צהובות 'זה פלסטיק', כדאי לקרוא על האריזה. ברוב הגבינות הצהובות בכל אחוזי השומן יש רשימת רכיבים דומה מאוד. צבע המאכל הוא אנאטו שהוא צבע טבעי, ויש גבינות צהובות ללא חומר משמר ולדעתי יש להן עדיפות מאוד גבוהה".