צוות חוקרים הציע להעניק מעמד של "מזון-על" לאגוזי פקאן לאחר שמחקר חדש חשף כי לפקאנים יש מספר יתרונות בריאותיים מפתיעים. חוקרים מארצות הברית וממקסיקו מצאו כי צריכת אגוזי פקאן, ששמם המדעי הוא "Carya illinoinensis", יכולה למתן בהצלחה את ההשפעות הבריאותיות של תזונה עתירת שומן, להגביר את צריכת האנרגיה בגוף, להפחית חוסר איזון במעיים שיכול להוביל לבעיות עיכול לא נעימות רבות ולהילחם בדלקות.
"מצטרפים לחגיגה": ההפתעה שהכינו ארגוני המחאה לזוג נתניהו
עם הטריק הזה תוכלו לאכול פסטה ותפו"א ועדיין לרדת במשקל
אגוזי פקאן כבר ידועים כעשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות ובסיבים בריאים ללב, כמו גם ויטמינים E ו-A, ויטמינים מסוימים מקבוצת B, אשלגן, זרחן, מגנזיום, סידן ואבץ.
החוקרים ערכו מחקר על עכברי מעבדה במשך 18 שבועות, כאשר קבוצה אחת ניזונה מתפריט דיאטה עתיר שומן וקיבלה אגוזי פקאן שלמים, וקבוצה אחרת בדיאטה דומה קיבלה פוליפנולים מתמצית פקאן.
לחצו כאן וקבלו את עיתון מעריב לחודש מתנה למצטרפים חדשים>>>
מהמחקר עלה כי אכילת אגוזי פקאן מלאים ותוספי תזונה הובילה לירידה במסת השומן, ברמת הכולסטרול בדם ובאינסולין.
האגוזים הגבירו את הפעילות המטבולית ברקמת השומן החום והפחיתו את תכולת השומן בכבד.
"מספר החולים הסובלים מהשמנת יתר וסוכרת בחברה המודרנית גדל ברחבי העולם, כתוצאה מהמגמה לצרוך תזונה עתירת שומן, שהיא אחת הסיבות העיקריות לצד אורח חיים ונטייה גנטית", אמר לואיס סיסנרוס זבאלוס, פרופ' לגננות ומדעי המזון בטקסס.
למרות שיש צורך במחקר נוסף, החוקרים מאמינים כי מודל העכבר משקף את חילוף החומרים האנושי.