בקיץ אין כמו משקאות קפואים, מיצים וגלידות משלל סוגים כדי להתרענן בחום הבלתי-אפשרי. עם זאת, לאכילתם ושתייתם עלולות להיות השלכות מעבר לעליית רמת הסוכר בדם והשמנה. הדיאטנית דינה ביי דלי מסבירה מה הן ומעניקה מספר טיפים ואמצעי זהירות לאכילת גלידה ושתיית מיצים ומשקאות קפואים בקיץ. בנוסף היא חושפת מה היא הכמות המומלצת לאכילת גלידה בשבוע.
באפס מאמץ: תשעה דברים פשוטים שיאריכו לכם את החיים
"כשאת הלכת רחוק, אני צעקתי בשקט": אייל גולן במסר לדניאל גרינברג?
אכילת גלידה ושתיית משקאות קפואים עלולה להוביל לתופעות הבאות:
כאבי ראש מאחר וזרימת הדם למוח משתנה בעת אכילה ושתייה של דברים קפואים.
דלקות חניכיים וכאבי שיניים, וכן שחיקה של שכבת הדנטין.
דלקת שקדים ולוע.
קצב לב נמוך, מכיוון שהעצב המשתרע במורד הצוואר ומחבר בין המוח למערכת העיכול מושפע מאכילת גלידה ומאט את קצב הלב.
בעיות עיכול כגון עצירות, שלשולים, כאבי בטן וחומציות.
דלדול האנרגיה של הגוף בשל הצורך שלו באנרגיה נוספת כדי לחמם את המים ולגרום להם להגיע לטמפרטורה המתאימה.
קושי להיפטר מעודפי שומן בגוף, שכן טמפרטורות נמוכות מובילות להתקשות השומן.
טיפים לאכילת גלידה ושתיית משקאות קרים בביטחה:
שתו מיצי פירות טבעיים ואכלו גלידה המורכבת מחלב ולא כזו המכילה חומרים משמרים עשירים בסוכרים.
כשאתם שותים מים, הוסיפו להם קוביות קרח וחתיכות לימון, תות, גזר או תפוז כדי לשמור על רמות גבוהות של הידרציה בגוף.
אל תאכלו גלידה או תשתו מיצים קרים לפני הארוחות.
לחולי סוכרת ואנשים תחת דיאטה מומלץ לאכול גלידה ללא סוכרים ושומנים.
מומלץ שכמות הגלידה שתאכלו לא תעלה על 150 גרם בשבוע.