אחת התוספות הכי בריאות להפחתת סטרס: בטטה! למה כדאי לשלב אותה בתפריט היומי ואיך אני הופכת אותה למנת חלבון? למה הבטטה היא אחת הפחמימות הבריאות ביותר?
1. יש בה כמות עצומה של ויטמין A שחשוב לראיה ולמערכת החיסון, וכן למניעת קמטים.
2. האינדקס הגליקמי שלה נמוך יחסית לתפו"א או לאורז לבן, אז היא מתאימה כתוספת גם בזמן בסוכרת, ומשביעה לזמן ארוך יותר מתוספות אחרות.
3. בטטה מגבירה סרוטונין במוח שעוזר להתמודד עם סטרס.
4 .המתקתקות של הבטטה אהובה גם על ילדים וזו דרך נפלאה להכניס ויטמינים לתפריט שלהם במיוחד בימים קשים אלו.
איך אני הופכת בטטה למנת חלבון?
לביבות בטטה ובולגרית:
גם לילדים/נכדים – זה מושלם!
אופים בתנור (לאפות לא לבשל בסיר בשום אופן!) בטטה עד שהיא רכה, מועכים למחית, ומוסיפים –
ביצה, 150 גרם בולגרית 5%, אפשר להוסיף בצל ירוק קצוץ, 2 כפות פירורי לחם מלא או 2 כפות שיבולת שועל גרוסה
וזהו! אפילו לא צריך תבלינים!
מערבבים היטב, עם כף מחלקים ללביבות על תבנית אפיה, מרססים בספריי שמן איכותי ואופים בערך חצי שעה.
יוצא בערך 12 לביבות גדולות, פחות מ 60 קלוריות ליחידה, 3 לביבות מכילות חלבון כמעט כמו בביצה, וממש כמו שיש במעדני חלב מסויימים שהילדים אוכלים.
תזכרו יקרים: רק בטטה ישראלית!