אז כולנו כבר יודעים שכדאי לאכול פרי יחד עם שקדים להאטת ספיגת סוכר, אבל למה חשוב לאכול דווקא גזר עם אגוזים ומה מרוויחים אם משלבים את רוטב העגבניות עם שמן זית? איזה עוד צירופים יעצימו את הספיגה?
העגבניות מכילות כמות עצומה של ליקופן שהוא נוגד חימצון שחשוב נגד סרטן מסוגים שונים (בעיקר סרטן ערמונית) ונגד קטרקט. ליקופן זה יותר זמין לגוף מעגבניות מבושלות מאשר מעגבניות טריות, אבל – עוד משהו שמגביר את ספיגת הליקופן זה שומן. ומה יותר מתאים לשילוב ברוטב הפסטה שלנו מאשר שמן זית טרי ואיכותי? אז לא רק לטעם, גם לספיגה מקסימלית, הוסיפו כפית שמן זית לרוטב הפסטה שלכם.
בפלפל אדום הכמות הגבוהה ביותר של ויטמין סי, שחשוב לא רק למערכת החיסון, אלא גם לספיגת הסידן מן המזון. בגלל שבגבינות הצהובות יש המון סידן, כדאי לשלב בטוסט או לצידו כמה רצועות של פלפל אדום, וכך יותר סידן ייספג אל הגוף.
בירק וגם בתרד יש נוגד חמצון חשובים בשם לוטאין, שחשוב לבריאות העיניים ולמניעת מחלות עיניים שונות. השומן שיש בחלמון הביצה דרוש לספיגת לוטאין. לא לשכוח: העלים הירוקים גם תורמים להגדלת נפח החביתה שלנו, מוסיפים סיבים תזונתיים, והופכים אותה למשביעה יותר.
הערה: בגלל שהתרד מכיל חומר שסופח מינרלים כמו ברזל וסידן ולא מאפשר להם להיספג טוב לגוף... לא כדאי להוסיף לחביתה כזו גבינות צהובות.