ככל שפרי מתוק יותר זה אומר שיש בו יותר סוכר? המתיקות של הפרי תלויה בהרבה גורמים, למשל כמות החומצה שיש בהם, וסוג הסיבים התזונתיים.
באבטיח למשל, יש 6% סוכר, והוא יותר מתוק מתפוזים שבהם יש 9.5% סוכר. בתפוזים יש יותר חומצה ולכן פחות מרגישים בהם את המתיקות. גם כשמדובר בתפוחים – בירוקים החמוצים יש בדיוק אותה כמות סוכר כמו באדומים המתוקים, וההבדל ביניהם הוא בעיקר בכמות החומצות.
האם ככל שיש יותר סוכר בפרי, הוא פחות מתאים לסוכרת?
אין קשר בין כמות הסוכר בפירות השונים, לבין האינדקס הגליקמי שלהם. באבטיח כמו שאמרנו יש 6% סוכר בלבד, אבל האינדקס הגליקמי שלו גבוה מאוד, כלומר הסוכרים ממנו נספגים מהר מאוד והוא פחות מתאים אם יש סוכרת.
בדובדבנים למשל, יש 13% סוכר (יותר מפי 2), אבל האינדקס הגליקמי שלהם נמוך מאוד, כך שהסוכר הזה נספג לאט והם דווקא יותר מתאימים. גם לשזיפים אינדקס גליקמי נמוך מאוד.